Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno nové auto

Pokračování:

Nedávno si v rodině koupil jeden mladík od známého Ochcávku. Servisovanou, bez poruch, byla to původně dobrá koupě. Jenže pak se mu z ničeho nic vys*alo něco na motoru, původně ji chtěl sešrotovat, ale pak šel do nákladné opravy. No a pak při povodních vymetl nějakou vymletou díru a oddělal něco na nápravě, takže nyní má Ochcávku se zůstakovou hodnotou pár tisícovek, do které ovšem investoval desítky tisíc za opravy, které ovšem nemůže promítnout do ceny, chtěl-li by se Ochváky zbavit. A to neví, co ho čeká dál. Takže už na potkání křičí: škodovku už nikdy více! To není jediná negativní zkušenost z okolí, bohužel. Jak už jsem psal - ti co pochopili nebo uznasli, co jsou to za šunty, šli do jiné značky, ale z jiných značek do okřídleného čípku nešel nikdo.
Obecně: pokud kupujete diesela, bývá většinou poddimenzována přední náprava. Takže se dají po čase očekávat náklady na opravu nápravy. Záleží, kolik tisíc km ročně ujedete, při malém proběhu se diesel nevyplatí z hlediska nákladů na údržbu. Zase: dá se udržovat levně a kvalitně, levně a nekvalitně, draze a nekvalitně a draze a kvalitně. O plynu asi nemá cenu psát. S naftou můžete mít problémy v zimě; mohou se zanášet filtry díky bio složce, jejíž podíl vám nikde na čerpačce nezaručí.
Asi už jste o škodovce rozhodnut. Řada lidí, zvláště pak známých, se bojí, i přes svobodu slova, o škodovkách mluvit hanlivě. Ve sdělovacích prostředcích si neodváží škodovkám skoro nic vytknout, jen vychvalují. Až po skončení výroby se začínají přiznávat nedostatky. U Felicií mimo jiné korující 5.dveře - po čas výroby vám v autosalonu při koupi nikdo neřekl, že vám po 5-8 letech dveře odejdou. Mne osobně vyloženě zakázali dělat nějakou dodatečnou protikorozní ochranu, že by odstoupili od záruky. U Ochcávek starého typu se nesmělo hovořit o stísněném prostoru pro nohy na zadních sedadlech. Až po modernizaci se najednou začal vyzvihovat "obrovský" prostor pro nohy u zadních sedaček. Tak by se dalo pokračovat do nekonečna... Mnohým novinářům je to dost vytýkáno, ale pokud zjistíte, že škodovka patří mezi významné inzerenty časopisu či sponzory, tak se asi není čemu divit. Schází prostě objektivnost. Sleduji na ČT AMrevui, AM styl či Primácký Autosalon a tam taky jen vychvalují. Naopak u zahraničních značek vytýkají to, co u škodovek prochází bez problémů, případně se to marketinkově vhodně okecá. Když jsem v posledním AM Stylu viděl vychvalovací test konzervativní, ošklivé Fabie Combi v RS provedení za bezmála půl milionu!!! od takového celkem mladého klučiny, říkal jsem si, kam dal mozek a co bude dělat v 60ti. Přece za ty peníze mohu mít značku, a to o třídu větší, hezčí a ještě lépe vybavenou. Chápu, že je nutné propagovat české výrobky, taky jim dávám přednost, ale ne za každou cenu. Na škodovce toho navíc moc českého není. Levná pracovní síla nijak se neprojevující v ceně výrobku.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny