Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno nové auto

Škodovka je fuj tajbl! Konzervativní značka pro důchodce v čepici a s platem vajec za zadním sklem. Pro tuzemský trh spartánsky vybavené (nebýt krize, tak jsou asi ve standardu místo volantu ještě řidítka) a za každý prd musíte extra platit nebo pořídit o výbavu výš. Po posledních faceliftech se design přiblížil čínskému vkusu (či nevkusu). Pokud začneme u Fabie, tak za peníze trochu vybavené Fabie pořídíte o třídu větší značkovější značku. Za vyhozené peníze za Ochcávku pořídíte opět něco lepšího.

Výhodou, když se škodovky zbavujete, je její vyšší cena, což je naopak nevýhodou pro kupujícího. Další výhodou je, že škodovka má na každé dědině servis ať již značkový či neznačkový. Lepší je ale servisy nevyhledávat, což však je u starších vozů jen zbožné přání. Zajděte si někdy do značkových servisů poslechnout, co vše se může na škodovkách podělat a jak se lidé kroutí při placení oprav (jsou údajně levné náhradní díly a i servisní práce). V neznačkových servisech to samozřejmě může být levnější, ale oprava nemusí být vždy kvalitní. Mohou být použity levnější díly (dost na škodovku dělá Čína či Polsko) a v neznačkových servisech ne vždy znají všechny fígle, které znají ve značkových servisech, takže někdy se u nějakého dílu mění ještě další díly kolem a když vám je nevymění, tak máte brzy závadu kousek vedle. Některé díly mohou být v neškodováckých servisech dokonce dražší než originál díly ve Škoda servisech (tuším, že když jsem na Internetu projížděl Elit, tak jsem se cenám nestačil divit). Osobně jsem vyzkoušel 4x neznačkové opravny, vždy s dobrými referencemi, a bohužel jsem 3x stejně skončil ve značkovém servisu, kde už přesně věděli co a jak. Ale i naopak jednou mi ve značkovém radili něco jiného (začali od blbého konce - bylo více možností, co způsobovalo závadu) než co bylo správné - a na to zase přišel jeden diagnostický soukromník, který dělal všechny možné značky. Vše je to o penězích a čese. Pokud někomu nevadí vyhodit 5 - 15 tisíc ročně navíc kromě prohlídek a má pojištění, ve kterém jsou asistenční služby (odtahy) zdarma, má dostatek volného času a nevadí mu, když mu zrovna frnkne letadlo nebo se dostane na nějakou schůzku o 20 km dál se 4hodinovým zpožděním, tomu zn. Škoda mohu vřele doporučit. Já mám ale názor, že auto by mělo sloužit více nám než my jemu. A tahat ekonomiku z krize formou nadbytečných a drahých servisních zásahů také není moje parketa.

Vozidla koncernu VW jsou všeobecně dost drahá a třeba servis na VW je vyloženě drahý a ne vždy platí, že VW jsou držáky a servis vyhledáváte jen na periodickou kontrolu. Bohužel, všeobecně vzato, nemůžete s porouchaným autem objíždět jednotlivé servisy a ty aby vám stanovily, kolik ta oprava bude přesně na korunu stát. To se dá zjišťovat u supermarketů, zda tam rohlík stojí korunu a jinde 2,50.

Italská produkce je profláklá svou nekvalitou, ať již jde o Alfu nebo Fiata.

Co se týče přívětivého designu, tak vedou suveréně Francouzi. Hodně rozumných lidí v okolí si koupilo třeba dlouhé Clio, které konkuruje Fabii, kdo chce něco většího a nepotřebuje nadupaný závodní motor 130 koní, ale bude stačit "jen" 100 koňový benziňák, tak Mégan za 269 tisíc v základu se vším možným, to už je dobrá koupě. Samozřejmě xenony nebo vestavěnou navigaci v této ceně nehledejme. Já za tyhle peníze nesehnal před 12ti lety ani Felicii, která v té době v základu neměla ani ABS ani airbagy, vrcholem luxusu bylo centrální zamykání čtyř dveří, 5. dveře a DO bylo ale za příplatek a dodatačnou montáž. Ani tohle nebyli schopni ve fabrice dát, dávali to tam až v závěru výroby. Dnes, po dosavadních zkušenostech a mnohých hořkých zklamání u příbuzných a známých, bych do škodovky rozhodně nešel, i když to už nejsou klasická DODO a la 120.

Co znám lidi, kteří přešli ze škodovky na jinou značku, tak už by zpátky na škodovku nikdy nešli. Z horšího na lepší se zvyká dobře, obráceně to jde hůře.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny