Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno nové auto

Tak za prvé - na internetu jsme si rovni, nemusíme si snad vykat.

A za druhé k autu:
Nevím, jestli byly verze 1,6l 64kW, ale jsou 1,6l 74kW, novější 75kW. Na to auto je to dostatečný, není to na závodění, ale stačí to.
Dá se s tím solidně předjíždět, kola to podhrábne taky. Více požadují jen hovada, co musí být všude první.
Verze 55kW jsou slabota, to tak rozhýbe Felicii, ale ne 1,7 tunovou Oktávku.
Co jsem pročítal diskuzní fóra, tak benzínový 1,8l jsou poněkud žíznivější, výkon navíc tam je, ale prostě to žere. Osobně bych do toho nešel, spotřeba je pro mě důležitý údaj. Navíc s takovýma autama jezdí dost často hovada, nevíš, co s tím prováděl předchozí majitel.

Ohledně volby naftovýho motoru - mám pocit, že nejslabší motor měl 66kW, taky by to stačilo, ale raději bych se díval po silnějším agregátu, tuším že oněch 81kW. Jenže naftový auta jsou obvykle hodně vyježděný a opravy dieslu můžou být dražší.

Shrnuto - 74kW na to auto bohatě stačí, kombinovaná spotřeba je pod 7,5 litrů. Jezdí to svižně, příliš nežere. Pokud ti dávali rady takoví, kteří to auto nikdy neměli, ani je neposlouchej.

Pokud máš na auto jen 80 tisíc a chceš opravdu Oktávku, raději pár peněz ještě sežeň, protože 180 tisíc km je docela dost (alespoň pro mě). Záleží na tom, kolik s tím chceš ještě najezdit. Pokud jen na víkendový výlety, tak to stačí, ale na dopravu do práce už je to dost. Kolega má benzínovou oktávku s 230 tisíc km, jezdí mu stále spolehlivě, ale záleží na údržbě a předchozích majitelích (a taky na štěstí).
A když to budeš kupovat, zkontroluj si, jestli veškeré elektricky ovládané elementy fungují - střešní okno, ovládání zrcátek, okna, zamykání...
Co se týká kontroly rozvodů - rozhodně je po koupi vyměň, to se dělá skoro automaticky. Připrav si asi 7-8 tisíc - rozvodový + drážkovaný řemen + vodní pumpa. A taky kontrola podvozku, u vyježděných aut budou určitě vymlácený silentbloky, to jsou další peníze navíc. Ale to se týká každýho auta, nejen Oktávek.

Pokud máš další dotazy, klidně piš.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny