Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno nové auto

Jo Focus byl můj původní kandidát, taky jsem ho chtěl koupit, ale pak mi tady někdo připomněl Oktávku, tak jsem si ji koupil - prostě se mi líbí víc, už dávno to bylo moje tajný přání, ne kvůli tomu, že je to Škoda, jak by si někdo myslel, ale protože se mi líbí design toho auta - kromě dnes už slabší masky považuji O1 za nejhezčího kombíka (např VW má hnusný kombíky).
Zpět k Focusu - problémy s motorem se týkaly tuším pouze u nafty, Forďácký nafťáky mívaly blbou pověst a drahý opravy (pokud pamatuju, tak jedna tryska vyšla na 8 tisíc). Zato benzínový agregáty Zetec patřily ke špičce na trhu. Jen ty starší Focusy měly takovou hnusnější masku, až ty nový vypadají líp. Za těch 80 tisíc seženeš právě jen něco staršího, tyto auta střední třídy pod 80 bych se bál koupit, už bývají dost jetý - i když kámoš koupil za nějakých 82 tisíc Focusa v dobrým stavu, ale krátká verze. Já bych dnes kupoval opět jedině kobmíka, alespoň dokud mám malýho synka, nejen kvůli kočáru, velkej kufr je prostě velkej kufr.
Mimochodem - ať koupíš cokoliv, tak počítej s nějakou úvodní investicí, čím starší auto, tím může být vyšší. Výměna rozvodů (včetně vodní pumpy) a malá oprava na podvozku přišla u Oktávky na 8 tisíc. U Focusa to nebude o mnoho lepší.

A můj názor na ceny náhradních dílů - čím vyšší třída auta, tím samozřejmě dražší. Pokud chceš levný díly, nesmíš se dívat po Focusu, ale po Felicii.

A ještě něco - dívat se na testy spolehlivosti u ojetýho auta staršího 6 let je dost ošidný. Koupě ojetýho auta je vždy loterie a můžeš koupit dobrej kousek, nebo i naleštěnej šrot se spoustou kostlivců ve skříni, ať to v tabulkách spolehlivosti vycházelo sebelíp a pak tam budeš jen sypat peníze. Prohlídka při koupi odhalí jen to zjevné, ostatní prověří čas.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny