Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno nové auto

Pokud chceš Oktávku, tak ti dám pár postřehů, páč jsem Oktávku loni v létě taky koupil - rok 98, kombi, 1,6l benzín, 74kW.
Takže - Oktávky první generace mají vzadu opravdu trochu míň místa na nohy, takže pokud je řidič dlouhán, tak sedící vzadu moc místa nemá.
Zato kufr je luxusní, vejde tam mraky nákladu, sedačky se dají sklopit.
Ohledně motoru - bacha na verze s 55kW motorem, to je pro Oktávku opravdu málo, ber jen silnější motory. Kombíky se však s tímto motorem nikdy nedělaly, takže tam nelze šlápnout vedle.
Dále dilema benzín, nebo nafta - osobně bych příště šel raději do nafty, benzínová Oktávka je v nízkých otáčkách opravdu líná, po vytočení nad 2500 otáček to jede jak drak, ale spodní otáčky prostě tolik netáhnou. Jakmile se to ale rozjede, tak do kopca to jede hezky, předjíždět se s tím taky dá, podvozek drží dobře, ale opravdu bych raději příště naftu. Spotřeba benzínu při kombinované jízdě (jezdím do práce 2x 35km, z toho asi třetina přes město) pod 7,5litrů v pěti lidech. Jezdím však relativně úsporně, dá se jizdit dráž, ale i levněji.

Náklady na opravy - náhradní díly jsou akceptovatelných cen, Oktávek jsou mraky, takže se dá spousta věcí opatřit z vrakáču, což je jejich velká výhoda, ceny ostatních dílů mi nepřijdou drahý. A navíc to spraví snad každej servis, je to koneckonců Škodovka, nejrozšířenější značka aut u nás.

Pokud se rozhodneš pro Oktávku, vybírej pečlivě, v nabídce je mnoho různých stupňů výbavy, tak abys nekoupil něco se základem (okna na kličky vrcholem luxusu). Není problém sehnat něco s plnou výbavou a to pak stojí za to (vše v elektrice, všelijak polohovatelný sedačky i s vyhříváním, podpěrky rukou...).
Jen poznámečka - mohlo by to mít měkčí sedačky, ale takový prostě auta koncernu VW jsou.

Ohledně Sharanu, nebo Fordu Galaxy - ano, taky si mi to líbí, velký, spousta prostoru, ale mám tytéž obavy - drahý servis, vyšší poruchovost. Prostě na velký auto nestačí peníze jen na koupi, ale i na údržbu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny