Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výrobek

Možná varianta - zesilovač TDA8560Q
Stereofonní, výkon 2x20W (max 2x40W)
Napájení 12 V (autobaterie) nebo zdroj max 15 V (podle max. napětí autobaterie), nebo ze síťového zdroje (12V až 7,5A)
Varianty:
a) s konektory pro napájení z autobaterie, nemusíš řešit napájecí zdroj a kupovat drahé trafo
b) se síťovým zdrojem, můžeš použít například zdroj pro halogenová světla 11,8V/60VA nebo podobný, nebo trafo pro halogenová světla a vlastní usměrňovač a filtr - hlavně je to bezpečně provedený transformátor, za jehož kvalitu ručí výrobce
c) s regulátorem hlasitosti - tandemový potenciometr 2x 10k/G,
d) bez regulátoru hlasitosti - pouze jako koncový zesilovač, síla signálu se nastavuje ve zdroji signálu, z MP3 přehrávače, z audiokarty PC, atd.
e) s dalšími obvody pro vylepšení, například s vypínačem do StandBy stavu, stačí malý vypínač pro malé proudy, hlavní výkonový obvod je stále pod napětím; lze přidělat i indikátor vybuzení a podobné opičky
f) krabice jednoduchá - například z vykuchaného zdroje z PC i s ventilátorem
g) chladič pasivní, žebrovaný nebo použiješ i chladič z PC včetně regulace otáček podle teploty, fantazii se meze nekladou.

Do dokumentace a použité literatury vložíš i odkazy na katalogový list výrobce, doporučené schéma, doporučený plošný spoj, technické parametry, odkazy na další prameny na webu a obdobná řešení. Pár výpočtu a vlastních naměřených parametrů (klidový odběr, max. výstupní efektivní napětí před limitací, napětí pro mute a standby, výstupní napětí pro vstupní napětí například 100 mV atd, atd... co tě napadne). Hlavně nezapomeň na dostatečně velký chladič, zesilovač je pěkný macek.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny