Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Oprava DVD

Dobrý den. Mám dotaz a zároveň prosbu. Byl by někdo ochotný pokusit se opravit DVD rekordér YAMADA DTR-1000HX? Nefunguje žáden zvukový výstup. Neměl jsem akorát možnost vyzkoušet digitální výstup. Nebo poradit jak propojit s Tv pomocí koaxiálu, jestli by šel zvuk. DVD nemá modulátor. Pomohlo by zapojit mezi DVD a Tv video? Moc děkuji.

Předmět Autor Datum
Když DVD nemá modulátor, samozřejmě to s TV propojit koaxiálem nepůjde. Nepomůže ani propojení pomoc…
Zerozero 14.09.2010 08:19
Zerozero
Zvuk vypnutý nebude. Už jsem to prošel asi stokrát:-). Já jenom myslel, že třeba propojením přes to…
Tdpaa 14.09.2010 10:38
Tdpaa
Když není DVD vybaveno vlastním modulátorem, znamená to, že má zvukový výstup na konektoru scart, př…
Zerozero 14.09.2010 11:08
Zerozero
Ještě jsem zapomněl napsat, že DVD má anténní vstup a výstup jak digitální, tak analogový. Teda dvě…
Tdpaa 14.09.2010 10:56
Tdpaa
V předchozím jsem vycházel z toho, že jsi v dotazu psal že DVD nemá modulátor. Pokud má i výstupní a…
Zerozero 14.09.2010 11:21
Zerozero
Modulátor nemá, to vím určitě. Takže jestli jsem to dobře pochopil, ty anténní vstupy, výstupy jdou…
Tdpaa 14.09.2010 12:32
Tdpaa
http://avmania.zive.cz/Testy/Yamada-DTR-1000HX-tes t-DVDHDD-rekorderu/sc-20-sr-1-a-527/default.aspx…
bahno 14.09.2010 13:59
bahno
Tak jsem to přečetl dvakrát, ale o modulátoru jsem se tam nedočetl. Uniká mi něco? Já nemám návod a…
Tdpaa 14.09.2010 14:40
Tdpaa
Pokud to ma RF vystup(tj. vystup do anteny), musi to mit modulator. A to tam v kategorii vystupu pis…
bahno 14.09.2010 15:17
bahno
Na té stránce jsem byl hned z kraje také, ale o modulátoru jsem také nic nenašel. Je tam jen v popis…
Zerozero 14.09.2010 15:23
Zerozero
Jo, jo, ladit už jsem to zkoušel i předtím a bohužel nic. Ty odkazy jsem si přečetl, zkusím tu oprav…
Tdpaa 14.09.2010 15:33
Tdpaa
Snazim se si to potvrdit, ale vsude proste pisou jenom RF out. Ze by to byl jenom pruchozi konektor…
bahno 14.09.2010 15:57
bahno
No ono to tak bude. Aby byl možný samostatný provoz jak TV, tak DVD (jiný pr. sleduju a jiný nahrává…
Zerozero 14.09.2010 16:27
Zerozero
Je to tak. Anténu mám přivedenou do DVD a přes něj dál do TV (zvuk normálně jde). Můžu nahrávat jiný…
Tdpaa 14.09.2010 17:29
Tdpaa
Je to tak. Anténu mám přivedenou do DVD a přes něj dál do TV (zvuk normálně jde). Můžu nahrávat jiný… poslední
Tdpaa 14.09.2010 17:36
Tdpaa

Když DVD nemá modulátor, samozřejmě to s TV propojit koaxiálem nepůjde. Nepomůže ani propojení pomocí videa s modulátorem, protože do videa by musel jít zvuk ze zvukového výstupu DVD, který nefunguje. Vypadá to tedy na opravnu. --Jen pro úplnost: dnešní elektronika má tolik funkcí, že se v tom někdy člověk pořádně nevyzná. Není ten zvuk nějakým nastavením vypnutý? (to DVD neznám, ale třeba že se zapne opt. dig. výstup, a tím se vypne norm. zvuk výstup) To píšu pro to, že jsem na něco podobného jednou nalítnul i já:-)

Zvuk vypnutý nebude. Už jsem to prošel asi stokrát:-). Já jenom myslel, že třeba propojením přes to video koaxiálem by se zvuk mohl přehrávat aspoň přes televizi. Ale nevím, jestli bych to DVD na tom videu naladil, nebo je to stejné jako s tou TV. A pomohl by samotný modulátor zapojený mezi DVD a TV? Nějaké jsem našel, ale nevím, jak to funguje. Oprava je totiž problém, právě kvůli té značce. Děkuji za jakýkoliv nápad a radu.

Když není DVD vybaveno vlastním modulátorem, znamená to, že má zvukový výstup na konektoru scart, případně na cinch konektorech. Pokud na těchto výstupech signál chybí, není (mimo opravu) žádná možnost jak zvuk získat. I přídavný samostatný modulátor musí ten zvuk nejdříve dostat, aby ho mohl namodulovat. Jediná možnost je, ještě vyzkoušet optický výstup, zda tam signál je. Ale k tomu je potřeba zesilovač, nebo jiné zařízení, které je schopno tento signál zpracovat.

V předchozím jsem vycházel z toho, že jsi v dotazu psal že DVD nemá modulátor. Pokud má i výstupní anténní konektory, je možné, že modulátor má. Pak by to šlo vyzkoušet propojit ant. kabelem s TV. Ale pravděpodobně mod. není a výstupní konektory jsou jen pro průchod signálu do TV.

Modulátor nemá, to vím určitě. Takže jestli jsem to dobře pochopil, ty anténní vstupy, výstupy jdou někde mimo a tudíž přes ně signál, jak video, tak audio z DVD vůbec nejde? Budu muset teda ještě nějak vyzkoušet ten digitální audio výstup. Jinak ho můžu využít aspoň k nahrávání a přehrávat na něčem jiném.

Na té stránce jsem byl hned z kraje také, ale o modulátoru jsem také nic nenašel. Je tam jen v popisu konektorů --výstupy RF, scart, atd. kde RF znamená ant. výstup. Ale to neznamená že mod. má. Je asi jen průchozí pro signál z antény do TV. (to znamená, že tam je rozbočovač signálu pro recorder a TV). Ale přesto bych to zkusil. Propoj DVD s TV koaxem (předpokládám že už to máš, aby na ant. byl připojen DVD i TV). Spusť přehrávání a na TV se pokus naladit signál z DVD. Pokud by modulátor byl, musíš naladit alespoň obraz. Modulátory bývají někde okolo 37kanálu. Pokud se to nepovede, mod. nejspíš není a nepomůže ani slovo svaté:-) Na té stránce zcela dole je diskuze. Tam zjistíš že s problémem se zvukem nejsi sám. Asi typová vada přístroje. Je tam i nějaký odkaz na možnou opravnu.

Jo, jo, ladit už jsem to zkoušel i předtím a bohužel nic. Ty odkazy jsem si přečetl, zkusím tu opravnu. Jsem zvědavý kolik to může stát. Když tak to nechám jen na to nahrávání. To naštěstí funguje. Přes scart obraz mám, takže s ovládáním není problém. Moc všem děkuji za ochotu.

Snazim se si to potvrdit, ale vsude proste pisou jenom RF out. Ze by to byl jenom pruchozi konektor s odbockou se mi moc nechce verit, ale dneska je mozny asi i kousek dratu(ja vim ze to musi byt prizpusobeny a tak) oznacit za vystup a oddeklarovat to jako feature. V tom pripade moje chyba. A to se jeste chlubi ze to muze fungovat i jako settopbox.

No ono to tak bude. Aby byl možný samostatný provoz jak TV, tak DVD (jiný pr. sleduju a jiný nahrávám), je nutno na anténu připojit oba přístroje. To znamená od antény vřadit rozbočovač signálu. Výrobce to usnadnil zabudováním rozbočovače do DVD. Modulátory už dnes nebývají běžné, protože většina TV již má AV vstup. Navíc přístroj je i pro DVB-T. Dig. modulátor by cenu dost zvýšil a degradovat dig. příjem na analog, by byl asi nesmysl. Je samozřejmě možné ten přístroj použít jako SetTop box, ale přes AV výstupy.8-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru