Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto Máte už zkušenosti z LED žárovkama?

Zdar všeci,

už máte někdo doma LED žárovky? Co se dívám na eShopech, tak kdybych překousnul cenu, nenacházím nic, co by mi vyhovovalo - buď je to strašně slabý, nebo obrovský a nevejde mi to do lustru. Pokud bych to chtěl použít, tak do plochýho stropního svítidla, kde mám teď 60W žárovky. Adekvátní LED žárovka by měla mít okolo 700 - 800 lm, takovou jsem našel snad jen jednu, ale měla průměr 10cm a já bych raději něco, co by svítilo hlavně dolů, protože instalace žárovky je naležato, takže nepotřebuju, aby to svítilo do plechu ve svítidle.
A zajímala by mě reálná zkušenost, jestli to opravdu tak svítí, jak deklarují, jestli to nechcípe a nebo neumírají jednotlivý diody. Nerad bych kupoval za pětikilo žárovku, která se podle výpočtů vrací asi 5 let a ona mi do roka chcípla. Zatím jsem se zásobil asi 50ks normálníma žárovkama, protože zatím si stále myslím, že úspora s LED žárovkou pořád neospravedlní jejich cenu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak jsem neodolal a koupil si také v tom Lídlu svoji první "ledžárovku" jako náhradu za bodovku E14.…
sobtik 12.09.2010 14:43
sobtik
Moje malá rada, nekupovat LED žárovku, která má na sobě bílé LEDky (takové ty vypouklé, průhledné čo… poslední
David Pavelek 04.11.2011 17:51
David Pavelek

Tak jsem neodolal a koupil si také v tom Lídlu svoji první "ledžárovku" jako náhradu za bodovku E14. Svítí asi jako 25W běžná žárovka, ale... Obsahuje 16 Led a výsledný světelný tok mi připadá jako hra světla a stínu. když si čtu knihu jsou vidět světlejší a tmavší fleky na papíře, podle toho jestli jsem zrovna na úrovni Led nebo mezery mezi nimi :-) Výsledek: jde to a čekal jsem to horší. :-)

Vlada S.

Moje malá rada, nekupovat LED žárovku, která má na sobě bílé LEDky (takové ty vypouklé, průhledné čočky) :D Ty svítí na houby, je to stará generace.. Koupit SuperBright chcip (jak tady už někdo zmiňoval) - bodovka 8W 504 lm nahrazuje 60W!
A nebo klasickou závit E27 12W náhrada 75W! 1020 lemenů! http://www.lumax.cz/eshop/D28-led-zarovka-12-w-e27 -1020-lumen-tepla-bila-230v
Na zkoušku jsem objednal z toho lumaxu a naprosto splnila mé očekávání.
Mrkněte na ty chipy co svítí. Žádné klasické led čočky, jak je známe. Tohle je novinka.

Čaute, David

Zpět do poradny Nahoru