Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vypocet celkoveho prikonu el.spotrebicu ve firme (kvuli hlavnimu jistici)

Ahoj,
chtel jsem se zeptat na toto: po rekonstrukci kancelarskych prostor resime navyseni hlavniho jistice. Jedna firma nam spocitala celkovy prikon 64 kW a navrhuje navyseni jistice na 80 A, druha firma spocitala prikon na 110 kW, a navrhuje hlavni jistic 125 A (pc, servery, UPS, osvetleni, vzduchotechnika, klimatizace, zasuvky, drobne spotrebice). Moc tomu nerozumim, sam si na to netroufam, takze hledam jeste treti zdroj informaci, protoze cena za navyseni je celkem vysoka, stejne tak mesicni poplatky.

Pokud byste doporucili nejaky zpusob, jak tento vypocet provest, budu rad. Samozrejme mne napadlo zadat to nejake firme, ale je to mala, nezajimava zakazka, do ktere se moc nehrnou.

Predem diky,
M.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Klúčový je už uvedený koeficient soudobosti, kancelárske priestory sú typické velkými výkyvmi v odbe… poslední
Joseph 10.09.2010 15:33
Joseph

Klúčový je už uvedený koeficient soudobosti, kancelárske priestory sú typické velkými výkyvmi v odbere. Počítače nerieš, hlavný istič nárazovým odberom položia tepelné spotrebiče.

Klasický scénar, zimné ráno, príchod od práce, zapnuté osvetleneie, varí sa káva, nebodaj ešte niekto povolil zamestnancom ohrievače a v kanceláriách je chlad. Si na maxime odberu.
Aký hlavný istič zvoliť závisí od pomerov a disciplíny vo firme. Pokiaľ platí striktný zákaz spotrebičov okrem firemných, dá sa s niečo rozumné spočítať. Ak vládne "sloboda" a úradníčky si nosia z domu ako ktorú napadne, alebo šéf im podpíše nákup varných kanvíc a používanie priamo výhrevných ohrievačov a nebodaj inštalácie prietokových ohrievačov vody na hajzlík, keď sú naňho milé, je zbytočné sa trápiť nejakým presným výpočtom.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru