Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jj vidiš samý problémy když potřebuješ ukončit pracovní poměr okamžitě.Ale až projde nový zákoník pr…
betisa 06.09.2010 01:14
betisa
No konečně. Mně se nedávno jeden zaměstnanec ožral, jel autem a rozsekal ho. Na konzultaci na Pracov…
Rce 06.09.2010 04:08
Rce
Jestli v tom byl alkohol a měl si to černé na bílém po tom co nadýchal, nebo z odběru krve, okamžitě…
veckoo 07.09.2010 23:54
veckoo
Pro tazatele - do práce se chodí řádně, se zaměstnavatelem se jedná slušně, tedy tak, jak chceme aby… poslední
n.u.r.v. 08.09.2010 10:47
n.u.r.v.

No konečně. Mně se nedávno jeden zaměstnanec ožral, jel autem a rozsekal ho. Na konzultaci na Pracovním úřadě mi nedoporučili okamžitou výpověď, protože zaměstnanec nerozflákal již dříve nějaké jiné firemní auto taktéž se stejným či menším množství alkoholu v krvi a nedostal písemnou důtku s upozorněním, že příště by mohl být vyhozen. No nakonec jsme se s pracovníkem tedy "dohodli" na okamžité ukončení pracovního poměru dohodou.

Jestli v tom byl alkohol a měl si to černé na bílém po tom co nadýchal, nebo z odběru krve, okamžitě bych mu to máznul za hrubé porušení pracovní kázně podle §55 ZP (Prasák uvedl starý §53, dle nového ZP je to §55).

Pro tazatele - do práce se chodí řádně, se zaměstnavatelem se jedná slušně, tedy tak, jak chceme aby jednal on s námi. Jak se dolesa volá, tak se z lesa ozývá ... :i:

Pro tazatele - do práce se chodí řádně, se zaměstnavatelem se jedná slušně, tedy tak, jak chceme aby jednal on s námi. Jak se dolesa volá, tak se z lesa ozývá ... :i:

Přesně tak...bohužel je dnes krize a nezaměstnanost takže toho zaměstnavatelé dost využívají...nelíbí se ti to-můžeš jít-za dveřmi je 10 dalších...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru