Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Voda ve sklepě

Dobrý den. Mám problém s vodou ve sklepě. Z jara a po větších deštích se mi objevuje voda ve sklepě. Je to rodinný dům starý 10 let a nejspíš špatně slepená izolace. Mám udělaný trativod s dírou na nejnižším místě s čerpadlem. Chtěl jsem se zeptat jestli by bylo možné podlahu sklepa zvednout dát pod ní odvoďňovací trubky a svízt to přímo do kanalizace-to znamená, že by pod podlahou vedla trubka přímo napojená do kanalizace. Je to možné abych tím zabránil vodě ve sklepě? Popřípadě nevíte, která firma by se tímto problémem mohla zabývat? děkuji

Předmět Autor Datum
Zvednout podlahu pochopitelně možné je. Je dokonce i možné odvodnění do kanalizace, ale tím přece ne…
sHpy00n 10.08.2010 22:19
sHpy00n
Děkuji, že jste mi napsal. Ale nejhorší je, že už dům je obkopaný a udělaná drenáž ale ani to nepomo…
pavel.a 12.08.2010 22:59
pavel.a
Zviesť to do kanalizácie ? Čím viac vody a čím dlhší čas tam voda bude pretekať tým viac materiálu s…
Joseph 10.08.2010 22:24
Joseph
Nerozumim vyrazu: Mám udělaný trativod s dírou na nejnižším místě s čerpadlem. Znamy mel podobny pro… poslední
Maly Pepa 15.08.2010 00:13
Maly Pepa

Zvednout podlahu pochopitelně možné je. Je dokonce i možné odvodnění do kanalizace, ale tím přece nezabráníte vodě ve sklepě. Bude tam pořád, jen nebude vidět. Je to jen "na oko" odstraňování důsledků. Raději bych se přiklonil k odstranění příčiny, což je definitivní řešení.
Voda jde zpravidla po svahu z kopce, takže jí kousek naproti vytvořit drenážní mikromelioraci a odvést do kanálu, nebo okopat domek do základové spáry, provést drenáž, nopovku, kamení atd.. Možné je to i ono podle možností.

Děkuji, že jste mi napsal. Ale nejhorší je, že už dům je obkopaný a udělaná drenáž ale ani to nepomohlo a kdybych to býval obkopal i po stranách domu, tak by to asi o moc lepší nebylo, protože bych to stejně do kanalizace nemohl svézt. Když bych se dostal pod základy sklepa což je zhruba 250cm, tak je to níž než kanalizace ta je hluboká necelé 2m.Můžu se zeptat nea jednu věc? Kdybych podlahu sklepa zvedl a napojil do kanalizace nebude ta voda pod podlahou mít do budoucna nějaký vliv na statiku domu??? Vím, že s tímto problémem se trápí spousta lidí. děkuji za odpověď

Zviesť to do kanalizácie ? Čím viac vody a čím dlhší čas tam voda bude pretekať tým viac materiálu so sebou odnesie, vytvorí si priestor. Chceš mať pod domom stabilný prietok vody ? Ja by som nechcel.

Nerozumim vyrazu: Mám udělaný trativod s dírou na nejnižším místě s čerpadlem. Znamy mel podobny problem a musel okolo baraku udelat vrty, do kterych se stahovala voda a pak odcerpavat tuto vodu do kanalizace. Rozhodne nedoporucuji odvadet vodu do trativodu. Ta by se vracela zpet.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru