Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ještě jednou izolace stěn proti vodě

Dobrý den, nezlobte se, že otevírám nové okno se stejným problémem, ale nějaký nešťastník se tam dožadoval odpovědi, a nechtěla jsem ho přeskočit.
Máme domek, užitná plocha cca 1,5m nad stávajícím terénem, kvůli 100-leté vodě. Polovina je podsklepena a izolovaná proti vodě i radonu Pluvitecem, 2. nepodsklepená polovina tímtéž, ale až nahoře pod zdivem a v podlaze. K domu přijde přihrnout zemina, z jedné strany terasa.
Na prozatím "odhalenou" výšku 1,5m jsme připevnili nopovku, za ni myslíme přivézt nějaký kačírek a následně zeminu, jež bude jemně splývat ku stávajícímu terénu, by domek příliš netrčel. 1/ Může to takhle být, nebo musí být nopovka až do stávajícího terénu?
Budeme čnět, nahoře by se voda držet neměla, nýbrž by si to měla hezky rychle šupajdit dolů. (dole u garáže to bude horší, 2m pod stávajícím terénem je spodní voda, vsakovačka nemůže být hluboká, aby nám nepřišla naproti)
2/ Musí se dávat v každém případě ten husí krk?
Dále jsme mysleli tu nopovku v místě kde bude nad budoucí přihrnutinou (a kus i pod) překrýt extr. polystyrenem, coby tepelnou izolaci soklu. 3/ Tudy ano, nebo tudy ne? Jak jinak ho zateplit?
4/ Na straně domu, kde uvažujeme terasu směrem od domu takhle? Dům, nopovka, polystyren, 20cm výšky štěrku, 20cm výšky betonu vyztuženého kari sítí, nějaká dlaždice. To celé na žábou udusané navážce o výšce cca 90cm?
Můžeme tu terasu zvednout nad úroveň extruďáku, tj nad sokl z důvodu příjemnějšího výstupu z domu na terasu?
A co ten neextrudovaný polystyren, nebude mu to vadit, je potřeba ho nějak chránit? Terasa až k domu nebo lépe malý odstup, vyplněný štěrkem?
Díky moc za tuhle i jiné diskuse, které tu vedete :-)! A omlouvám se za případné "drahokamy", které jsem tu nakupila..

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Sakra, takovou ženskou bych chtěl mít. Ovšem jestli si nevynucuješ odpověd ženskou přezdívkou.:-):-)…
JOJO 06.08.2010 08:41
JOJO
Ď:-* poslední
mauugli 06.08.2010 12:49
mauugli

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru