Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ještě jednou izolace stěn proti vodě

Dobrý den, nezlobte se, že otevírám nové okno se stejným problémem, ale nějaký nešťastník se tam dožadoval odpovědi, a nechtěla jsem ho přeskočit.
Máme domek, užitná plocha cca 1,5m nad stávajícím terénem, kvůli 100-leté vodě. Polovina je podsklepena a izolovaná proti vodě i radonu Pluvitecem, 2. nepodsklepená polovina tímtéž, ale až nahoře pod zdivem a v podlaze. K domu přijde přihrnout zemina, z jedné strany terasa.
Na prozatím "odhalenou" výšku 1,5m jsme připevnili nopovku, za ni myslíme přivézt nějaký kačírek a následně zeminu, jež bude jemně splývat ku stávajícímu terénu, by domek příliš netrčel. 1/ Může to takhle být, nebo musí být nopovka až do stávajícího terénu?
Budeme čnět, nahoře by se voda držet neměla, nýbrž by si to měla hezky rychle šupajdit dolů. (dole u garáže to bude horší, 2m pod stávajícím terénem je spodní voda, vsakovačka nemůže být hluboká, aby nám nepřišla naproti)
2/ Musí se dávat v každém případě ten husí krk?
Dále jsme mysleli tu nopovku v místě kde bude nad budoucí přihrnutinou (a kus i pod) překrýt extr. polystyrenem, coby tepelnou izolaci soklu. 3/ Tudy ano, nebo tudy ne? Jak jinak ho zateplit?
4/ Na straně domu, kde uvažujeme terasu směrem od domu takhle? Dům, nopovka, polystyren, 20cm výšky štěrku, 20cm výšky betonu vyztuženého kari sítí, nějaká dlaždice. To celé na žábou udusané navážce o výšce cca 90cm?
Můžeme tu terasu zvednout nad úroveň extruďáku, tj nad sokl z důvodu příjemnějšího výstupu z domu na terasu?
A co ten neextrudovaný polystyren, nebude mu to vadit, je potřeba ho nějak chránit? Terasa až k domu nebo lépe malý odstup, vyplněný štěrkem?
Díky moc za tuhle i jiné diskuse, které tu vedete :-)! A omlouvám se za případné "drahokamy", které jsem tu nakupila..

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny