Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ošetření betonu před pokládkou PVC

Zdravím, po delší době bych měl zase dotázek. Chci si pokládat v rodinném domku sám PVC a mám udělaný betony na podlaze, sádrokartonáři mo ho samozřejmě trošku rozšlapali. Jde o to, že jsem ten beton měl hladkej jako led, ale teďka jsou cítit kamínky a když se na tom otočím v botech, tak drolím další kamínky. Nechtěl bych aby mi to pod tím pVC dělalo nějakou paseku, ikdyž počítám s penetrací a pak lepidlem pod PVC. Myslel jsme, nějaký betonový potěr a jen to válečkem rozmatlat, nebo něco takového? Nivelačka se mi dělat snad ani nechce a přijde mi zbytečná, když ty betony jsou jak když střihne. Díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Obecně je zapotřebí beton vystěrkovat. Samonivelační je moc drahá, stačí normální, najdi si firmu Va…
Trilobit 23.07.2010 21:51
Trilobit
Kristapána to je rada nad zlato!! Na základě podobných rad tady potom řešíme odstraňování průserů. T…
sHpy00n 23.07.2010 23:57
sHpy00n
Líbí se mi Tvoje rozhořčení, pláčeš hezky, ale na špatném hrobu. Vycházím z vlastní zkušenosti a z t…
Trilobit 29.07.2010 21:21
Trilobit
ale jak to má chudák udělat, to mu neporadíš A co toto? O trestuhodných 19 minut později. Ale budiž…
sHpy00n 29.07.2010 22:06
sHpy00n
To víš, četl jsem jen obsah, ne autora. Ale hlavně aby se mu to povedlo a aby si několik následující… poslední
Trilobit 04.08.2010 20:53
Trilobit

Obecně je zapotřebí beton vystěrkovat. Samonivelační je moc drahá, stačí normální, najdi si firmu Vatlach. Beton napřed vysát, potom natáhnout stěrku.Kus sololitu uřízni na strojové pile, cca 30-40 cm, absolutně rovně. Tím to jako špachtlí vystěrkuješ. Po zaschnutí velmi hrubým šmirglem vybrousit, vysát, namazat lepidlem ( zubovou stěrkou) a až bude lepidlo na povrchu zasychat, začne se dělat kůrčička, položit lino. Jinak dělá lepidlo boule, když to přitlačuješ. Druhá nebo třetí místnost už bude jak víno!!! S.

Kristapána to je rada nad zlato!! Na základě podobných rad tady potom řešíme odstraňování průserů. To se má chudák prasit s nějakým uřízlým sololitem, učit se na dvou místnostech, dodrbat je aby až třetí nějak vypadala? Nemohl by se doject vyučit k vám? Krom toho jaký je závratný rozdíl v ceně Unirovnal (jakási obyč. stěrka.. nechápu to) a Samorovnalu (samonivelační stěrka), obé Vatlach, za 15,60, resp. 15,68 Kč/kg >> cca 390 Kč za pytel? Rozdíl činí celé 2, slovy dvě koruny... Na tomto shopu lze pytel nivelačky pořídit už od 199 Kč. Do takové bych ale nešel. Osobně bych volil mnohokráte prověřenou kvalitu v podobě stěrky Mapei, či Botament.

Líbí se mi Tvoje rozhořčení, pláčeš hezky, ale na špatném hrobu. Vycházím z vlastní zkušenosti a z toho, že podle dotazu jde o člověka, který s pokládáním nemá zkušenosti. Možná že Ty na co sáhneš, to umíš hned a perfektně, ale my ostatní se to holt musíme někde naučit. Princip je v tom, že je zapotřebí použít podlahářskou stěrku, ne betonovou mazaninu, která se časem určitě rozšlape a rozdrolí. Máš pravdu, že cenový rozdíl je minimální, ale zase jde o to, že i samonivelačku je třeba něčím roztáhnout. Nebo snad myslíš, že ji stačí nalít do prostředka místnosti, a ona si s tím už poradí sama? Dost bych se divil. Proto ten sololit. Samozřejmě, dá se použít cokoli, hlavně aby to bylo perfektně rovné. Hraběmi by to asi šlo dost blbě. A líbí se mi, že mě sprdneš za moje zkušenosti, ale jak to má chudák udělat, to mu neporadíš. Tak prokristapána, vzpamatuj se! S.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru