Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Příprava na rozvod TV po baráku

V RD se plánuje cca na 6 místech s TV zásuvkou (ne, že by bylo tolik TV, ale jeden při stavbě nikdy neví, kde nakonec televizory budou). Není rozhodnuto, zda DVB-T nebo satelit. Každopádně by měla být zachována možnost zapojit najednou šest televizorů a sledovat na nich nezávislé kanály.

Pod střechou na půdě bude vyvedena elektřina pro případný zesilovač (či slučovač či jak se to jmenuje) a bridge pro příjem wifi internetu (z bridge cat-5/6 kabel do pracovny s routerem, od něj kabelová LAN po celém baráku). Na půdě taky budou ústit husí krky na koaxiály k jednotlivým TV zásuvkám.

Dotazy:
1) má jít ke každé TV zásuvce samostatný husí krk/koaxiál? Nebo je možno jich zapojit několik za sebou (tedy některé krabice by byly průchozí)? Pokud to takto "za sebou" lze, kolik zásuvek takto maximálně zapojit? (pořád za předpokladu, že ve všech bude zapojen televizor)
2) jsou nějaké rozdíly v případě použití DVB-T či satelitu s ohledem na stavbu TV "sítě"?
3) (no flame..) pro který způsob příjmu byste se rozhodli (při zachované plánované topologii TV sítě) vy? Mi vychází jednodušeji DVB-T; co ovšem v případě, pokud by někdy později měl být připojen i satelit? Dalo by se to nějak na stávající rozvod "napasovat" (aby opět ve všech TV bylo možno sledovat cokoliv)?

Pro jednoduchost předpokládám všechny použité TV s DVB-T i DVB-S tunerem.

Primárně mě nyní ale zajímá hlavně to natažení husích krků. Ideálně tak, aby vyhovovalo oběma způsobům příjmu. Pokud by to bylo možné, přeferoval bych pochopitelně jeden krk a na něm zásuvky jako žárovičky na vánočním stromku ;-)

Díky za vaše postřehy.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Doporučuju na všech 6 míst přívést z centr. místa(půdy) husí krky s kabely: sat, tv, Lan (i 2x - dá… poslední
Noe 18.07.2010 12:35
Noe

Doporučuju na všech 6 míst přívést z centr. místa(půdy) husí krky s kabely: sat, tv, Lan (i 2x - dá se po jednom pustit sdílení sat. karty), telefon.
V každé cimře najít vhodné!!! umístění čtyřrámečku (Tango?) a zapojit zásuvku 220V,telefon, 2x Lan, sat + TV.
Protahují se celé svazky (na obou koncích označené!)
Cenu drátů je třeba skousnout(není to tolik) - potom na půdě jen propojuješ co kam chceš.
Takhe to vypadá to na moc metrů, ale zkus ty vzdálenosti odhadnout, nebude to hrozný.
Mám:
1. Sat + Yagi - při stavbě
2. Digi (vymyslela baba)
3. O3 - nekup to se slevou, že(vymyslela o5 baba)
Nic jsem nemusel tahat znova.
Možná ti to připadá divný, ale jak šel čas...změna dispozic místností...
By asi stačilo sdílený Sat, a už nic neplatit. No chybí mi drát a navíc to železo už je doma, tak co s ním. Navíc přes rozvody a sdílení nejsem expert.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru