Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Senzorové světlo (WC+koupelna)

Zdravím,
budeme se stěhovat do panel. bytu, jsou tam nějáké staré vypínače na světlo, šly by i tak pryč.Potřeboval bych, aby po vstupu do koupelny/WC se rozsvítilo světlo, při odchodu zase zhaslo (nejsou tam okna, tma bude vždy).Nechci něco jako že po pohybu to svítí 5 minut (i když - pokud jiná není - je to nejpřijatelnější varianta.)Ale bacha na něco jako senzor u dveří, někdo projde, rozsvítí, někdo vyjde, zhasne - to by fungovalo ale jenom u jedné osoby, pak tam půjdou dvě najednou a budou tam ve tmě.Stejně tak bacha na to, že ve vaně se nemusí člověk hýbat, takže opravdu neznám řešení, proto sem také píšu.Chtěl bych spíš komerční věci, elektrokutil nejsem.
Díky moc za vaše rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Také existují kapacitní čidla. Někde na stěně je kovová deska, něco jako zrcadlo. Tvoří kapacitu s p…
Zerozero 15.12.2011 00:34
Zerozero
ahoj, mám stejnou "potřebu", ale jen na WC. Navíc řešení mám přímo před sebou v monitoru Philips 227…
PetrikCZ 05.09.2012 19:26
PetrikCZ
Proč to nedovedeš k dokonalosti. Dej si na WC monitor, který se ti při posazení rozsvítí, před něj d…
Henessy 05.09.2012 21:56
Henessy
WOW, ještě že jsem zavítal sem mezi odborníky. mnohé díky za užitečné rady. poslední
PetrikCZ 07.09.2012 20:21
PetrikCZ

Také existují kapacitní čidla. Někde na stěně je kovová deska, něco jako zrcadlo. Tvoří kapacitu s prostředím. Tato kapacita je součástí oscilátoru. Při přítomnosti osob se frekvence změní, což jde vyhodnotit. Ale i v tomto případě zanechání většího, vzlášť elektricky vodivého předmětu v prostoru by mohlo funkci ovlivnit. Jestli se něco takového dá koupit nevím, ale kdysi dávno o tom bylo něco v Amatérském radiu.

ahoj, mám stejnou "potřebu", ale jen na WC. Navíc řešení mám přímo před sebou v monitoru Philips 227E - je to dvojité ir čidlo, kde se paprsky zřejmě střetávají a pokud jsou přerušené (sedím u monitoru), monitor se rozsvítí. Odejdu a po určitém čase (10 sekund) se vypne. Funguje to naprosto spolehlivě - monitor má i nastavení vzdálenosti. Má to jen tu chybičku, že netuším, jak toto "zažízení" nazvat (vygooglit) a jestli jde koupit, nebo zbastlit samostatně. Monitor byl jeden z nejlevnějších a tudíž toto žešení musí být laciné.

Proč to nedovedeš k dokonalosti. Dej si na WC monitor, který se ti při posazení rozsvítí, před něj dej fotobuňku, která po ozáření monitorem sepne relé, které ti rozsvítí žárovku.Možná, že by stálo za úvahu připojit mikrofon a podle zvukových projevů by se měnili na monitoru barvy, nebo ještě lépe barevné obrazce.:-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru