Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem oprava náhonu u Jawa mustang

Dobrý den,
doufám že tu někdo bude jawař jako já a poradí mi. Potžebuju poradit jak u Jawa mustang opravit tachometr. Všechno mám v pořádku jen my prej chybijou kolíky u rozety které dávají kontakt s náhonem (šnekem) ale nevím kam přesne ty kolíky patří.. poradíte mi někdo?..

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zásadně vždy "odešly" kolíky u náhonu šnekovnice. Na obrázku to je pozice pod číslem 4. Proč tato zá…
corve43 12.07.2010 17:43
corve43
Dík za rady poslední
Jawar24 12.07.2010 22:44
Jawar24

Zásadně vždy "odešly" kolíky u náhonu šnekovnice. Na obrázku to je pozice pod číslem 4. Proč tato závada vzniká.
Kolíčky jsou velmi "mělce" uloženy a stranově se vytlačí a poté vypadnou. K nápravě je potřeba vytlačit ložisko a 2 otvory proti sobě převrtat pomocí vrtačky se sklíčidlem o 90 stupňů vyhnutým. Normální vrtačkou to nejde. Otvor nesmí být větší než je šíře vyfrézovaná ve šnekovnici. Jako kolíček jsem používal část dříku vrtáku, jímž jsem vrtal. Potom jsem narazil zpět ložisko, změřil rozteč mezi výřezy na šnekovnici. Kolíčky částečně vypiloval malým (půlkulatým)pilníčkem, aby měly trochu radius na ložisko a odřízl požadovanou délku. Poté odzkoušet a pokud to nešlo nasadit, část vyčnívajícího kolíčku odpiloval. Všechno smontoval a opět se těšil jak krásně tachometr ukazuje.
Ačkoliv od té doby uplynulo již 50 let tuto zaležitost mám stále před očima. Předloni jsem takto opravoval tachometr kamarádovi. Je to jediná závada, šnekovnice se nepokazí

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru