Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto Výběr domácí vodárny

Dobrý den, chtěl bych poradit dle zkušeností jakou domácí vodárnu pro studniční vodu náhradou za starý Darling Sigma 35-3 (stáří odhadem 20 let).
http://img805.imageshack.us/img805/518/sigmadarlin g353.jpg (foto)

Stávající darling má pouze tlakovou nádrž, která i po dofoukání vytlačí asi 1 litr vody a následně se spouští motor, který je tak hlučný, že se vyhýbáme jeho používání vnoci. Umístěn je mezi pokoji v přízemí.
Mimoto z něj denně vyteče díky netěsnostem přes hřídel motoru asi 2dcl vody.

Darlingem je zásoben celý dům, tzn. vodovod kuchyně, koupelny a venkovní vývod, dále pračka, boiler (160 litrů) a záchod.
Proud tekoucí vody kolísá a jen na napuštění nádržky záchodu se motor sepne 8x.

Vyhlédl jsem si vodárnu Sigma Darling KONTA 80-2 již s nádrží aby se motor nespouštěl tak často. Máte s voudárnou někdo zkušenosti, případně doporučit jiným model se zásobníkem. Podmínkou je i hlučnost, aby nám motor v chodu nebudil dítě.

Děkuji za radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
witam Mam hydrofor DARLING 35-3 WYKONANIE 01 Nie wiem jak wymienić uszczelki bez demontażu niemal ca…
bogdan 20.06.2013 18:01
bogdan
bez demontáže nemožné - http://www.aquapumpe.cz/www-cerpadlaprodej-cz/esho p/16-1-Nahradni-dily/76-3…
kejki 23.06.2013 00:34
kejki
kejki: největší oříšek je rozebrání čerpadla - ze strany hřídele směrem k motoru se musí odmontovat…
náhodný 23.06.2013 09:15
náhodný
Lze udělat generálku čerpadla od Sigma Pumpy Hranice svépomocí kutilsky? Co vše je k tomu nutné?
Parapet 25.06.2013 08:19
Parapet
zdravím. GO čerpadla možná samozřejmě je. osobně se touto problematikou zabírám. předem musím říci,… poslední
swamp_thing 25.06.2013 09:14
swamp_thing

witam
Mam hydrofor DARLING 35-3 WYKONANIE 01
Nie wiem jak wymienić uszczelki bez demontażu niemal całej pompy . Nie wiem jakie są tam uszczelki - wymiary i z jakiego są zrobione materiału . Gdzie można znaleźć czytelny rysunek przekroju tej pompy . Proszę o pomoc .

kejki: největší oříšek je rozebrání čerpadla - ze strany hřídele směrem k motoru se musí odmontovat velká segerova pojistka (22), což jde třeba i špičatými kleštičkami, sundat podložku (12), sundat segerovu pojistku (32) a teď jak s ložiskem (23)???? Na to musí být nějaký speciální stahovák, nebo má někdo nějaký dobrý způsob? A za ním je další segerova pojistka (32).

(Kdo to stahuje celé tahem stahováku za přírubu (6) s tím, že sundá celou přírubu i s ložiskem, jde to fest, protože to DRŽÍ SEGEROVA POJISTKA za ložiskem, která není vidět a kdo o ní neví, zkouší to silou stahováku a ono to pak najednou jde, ale litina příruby prdne a musí se koupit nová, ale je to také řešení.)

Pak se dají povolit čtyři šrouby (16) a čelní příruba (6) se dá stáhnout a dál čerpadlo rozmontovat a udělat mu generálku.

zdravím.
GO čerpadla možná samozřejmě je.
osobně se touto problematikou zabírám. předem musím říci, že bez autogenu to jde obtížně. samozřejmě záleží na míře zrezivělosti :)
další dobrá věc je soustruh. přeci jen je rychlejší mezistěny obrobit než je "šmrdlat" někde na ponku.
další a první věcí je si uvědomit jak jdou mezistěny za sebou, při špatném složení čerpadlo určitě nebude fungovat. po složení by mělo čerpadlo oběžnými koly "škrkat" o mezistěny, pokud půjde volně není jistota nasátí z koše (ztráta tlaku) pro bližší info jsem ochoten poslat návod. popřípadě zgenerálkovat
ještě jedna rada, pokud šířka oběžného kola nemá hodnotu 9,7 - 10 mm vyhodit a dát nové - cena cca 300,- pozor na prohnuté lopatky, pokud je kolo bude mít ohnuté = vyhodit

Zpět do poradny Nahoru