Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto Ocet do pračky?

Kdysi mi poradil opravář pračky vykašlat se na různý přípravky a občas prohnat pračkou ocet - proti vodnímu kameni a usazeninám.

Ovšem objevují se názory, že ocet může poškodit čerpadlo či těsnění.

Já to dělám tak, že do prázdné pračky naliju litr octa, nechám nějakou dobu působit a pak buď spustím program na odstředění (tj. bez vody), nebo k tomu přidávám máchání. Teplota 30 stupňů.

Mám se při použití octa něčeho obávat?

Pavel

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
"Naučte se přijmout názor...." Ano plně souhlasím! Protože prostá logika říká, že tento výrok má pla…
Zerozero 28.06.2010 00:29
Zerozero
Jsem rád, že si za svým názorem pevně stojíš. Takového člověka bych potřeboval ve firmě v reklamační…
Rce 28.06.2010 01:58
Rce
Za svým názorem si pevně stojím, protože nemám ve zvyku zveřejňovat něco, co bych si jen tak "vycuca…
Zerozero 28.06.2010 03:07
Zerozero
Chudák Pavel, asi se už nic nového tady nedozví, takže většina asi bude souhlasit, že to raději zamk… poslední
Rce 28.06.2010 04:45
Rce

"Naučte se přijmout názor...." Ano plně souhlasím! Protože prostá logika říká, že tento výrok má platnost v obou směrech. Musím však podotknout, že značná část mých vědomostí, se právě opírá o pochopení a uznání správných názorů druhých. Já jsem žádný přírodní zákon neustanovil. Přesto se jimi řídím. Je zajímavé, že ačkoli já jsem na objasnění svého tvrzení předložil množství výkladů, zdůvodnění a vysvětlení, často opřených o přírodní zákony, proti mě bylo postaveno pouhé přesvědčení o opaku a mé hlouposti. Ano pochopil jsem. Pochopil jsem, že když se ani renomovaným vědcům z univerzit, nepodařilo ještě zcela vymýtit například celosvětově tradované mýty o vysokém obsahu železa ve špenátu, či "spálení rostlin" při zalévání na přímém slunci, tak že já nemám šanci. Ale vždyť je to jedno. Věřte si třeba v nesmrtelnost chrousta, já mám i jiné zájmy, než přesvědčovat někoho, kdo prostě z důvodu své ješitnosti přesvědčen být nechce. Jen Vás prosím o jedno.. Když už radíte.. Raďte tak, aby jste svými radami nikomu neublížili. Toto píši proto, že k mnou kritizovanému zapojení "hlídače hladiny", se dosud nikdo nevyjádřil. Možná proto, že jste ještě neobjevili, v čem ta nebezpečnost spočívá. Když jsem to ukázal známému elektrikáři, jen řekl: ty vole to je síla! Při představě, že to někdo vyrobí a dostane se k tomu třeba malé dítě, mne jímá hrůza. Ale já tomu přece nerozumím. Já jsem hloupý...........

Jsem rád, že si za svým názorem pevně stojíš. Takového člověka bych potřeboval ve firmě v reklamačním oddělení.
BTW který "hlídač hladiny" se ti zdá nebezpečný, dej sem odkaz, nic nebezpečného jsem nenašel, abych je tam hned sprdnul za životu nebezpečné návody.

Za svým názorem si pevně stojím, protože nemám ve zvyku zveřejňovat něco, co bych si jen tak "vycucal z prstu". Proto také nemám rád, když se ze mně někdo za každou cenu snaží udělat hlupáka;-) To mnou kritizované schema je ve vláknu pod dotazem -hladinový spínač 2 úrovně. Je uvedeno jako tento odkaz. modules.php& sid=155 Tím nemám nic proti autorovi (Moas) který toto zřejmě v dobré víře, přebral z jiné stránky internetu. Ale mám proti těm co mne zde označují za nevzdělance, a sami na toto měli upozornit. Samotné zapojení nebezpečné není, tak jak je uvedeno, by však nefungovalo (viz moje reakce). Nebezpečný by však byl zdroj k tomu, který je u toho uveden. Pravda takovéto zdroje se používají, ale jen u zařízení, kde je celý systém chráněn proti dotyku, buď dvojitou izolací, nebo nulováním chráněným krytím. Avšak životu nebezpečné by bylo, takovýto napájecí zdroj použít k něčemu, kde se s tímto zdrojem spojené elektrody namáčejí do vody. Nyní, když jsem se k tomu obrázku vrátil všiml jsem si, že i redakce příslušné rubriky vyjádřila určité pochyby. A pak když jsem četl celý článek, tak jsem pod ním našel toto: Re: Hladinový spínač pre čerpadlo (Skóre: 0)
kým: Anonymous v Tuesday, 20.05.2003 08:53
Ako elektrikar to povazujem za vtipne riesenie. Ako radioamater doporucujem tento prispevok publikovat na ...napr. www.hw.cz. /btw. kto stranku nepozna - kliknite si na nu - vyborna!/ OM4ARM ---- A to už mne vyvrátilo z podstavce:-). Ale za to mí "oponenti" z této poradny samozřejmě nemohou. To je jen ukázka toho, že čerpáme-li informace z internetu, je třeba u toho používat vlastní hlavu.:-)8-)

Zpět do poradny Nahoru