Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem MP3 Emgeton X1 Cult

Dobrý den,
může mi někdo poradit, zda se dá "rozebrat" - otevřít nějak šetrně MP3 Emgeton X1 Cult. Je už dávno po záruce, upadl mi na zem a přestal se zobrazovat display. Zprvu, když jsme na něj klepl jemně, tak naskočil, teď už ne. Bylo mi řečeno, že by mohl být uvolněn "nějaký" kontakt. Pokud se to nepovede tímto opravit je mi stejně nanic, když vlastně nemůžu nic ovládat, jelikož nevidím "co" štěluji tlačítky. Data jsem již z něj stáhl na HDD v PC. Ale budu moc rád za jakoukoliv radu, zda to vůbec lze. Zatím jsem dospěl pouze k tomu, že jsem vyšrouboval 4 malinkaté šroubky po stranách, ale tím jsem skončil.
Děkuji.

Předmět Autor Datum
Zbytek bude asi zacvaklý nějakými caplíky. Opatrně to zkusit tenkým ostrým nožem dobývat.
Rce 22.06.2010 04:29
Rce
Děkuji, tušil jsem "něco" takového, jenom jsem doufal, že bude někdo mít již zkušenost. Ale vzhledem…
Ivan 22.06.2010 16:32
Ivan
Cožpak o to, mám ten Emgeton tady před sebou na stole (neznám lepší přístroj), ale funkční a kuchnou…
Rce 23.06.2010 04:31
Rce
Jak píše Rce, většina takovýchto přístrojů bývá na caplíky, který se při prvním rozebrání snadno lám…
Prasak 23.06.2010 06:40
Prasak
Děkuji, ale i tak na to "louskání ořechů" budu chvilku sbírat odvahu. Mám jet na dovolenou a jeho to…
Ivan 23.06.2010 20:03
Ivan
Kašli na to, po dovče to dej do opravy. Nebude to tak drahé, když neodešla elektronika.
Rce 23.06.2010 23:21
Rce
Právě jsem řešil problém s tlačítky, takže jsem do vnitř taky potřeboval. Po odšroubování viditelnýc… poslední
Libeno 12.09.2010 11:31
Libeno

Děkuji, tušil jsem "něco" takového, jenom jsem doufal, že bude někdo mít již zkušenost. Ale vzhledem k tomu, že je to jediná odpověď, tak asi ne. No, vyhodit ji můžu vždy, že jo, ale je mi to líto, jinak přece, k čemu by také byla rubrika "kutilové", že jo...

Jak píše Rce, většina takovýchto přístrojů bývá na caplíky, který se při prvním rozebrání snadno lámou. Pokud tam není šroubek, po jehož vyndání se to uvolní samo, tak holt násilí - nůž, nebo něco podobnýho a dloubat to z boku. Obvykle tam něco praskne a pak se to rozloupne jak ořech. Většina levných přístrojů je dělána takto.

Děkuji, ale i tak na to "louskání ořechů" budu chvilku sbírat odvahu. Mám jet na dovolenou a jeho totálním "znefunkčněním" (ježiši to je slovo) bych přišel o svoji 4GB hudební kulturu, co tam mám (mám to zálohované, ale nebylo by to mobilní se mnou). Nevidím sice nic z displeje, ale zapnutí a přehrávání písniček a zeslabování a zesilování zvuku umím, když oželím, že nejsem schopen přepnout na jinou složku, event. na rádio, tak vlastně mu nic nenní :) A zprávy z rádia mě stejně pokaždé jenom vytočily... Pěkně jsem si to zdůvodnil a louskání tedy proběhne až po dovolené :)

Právě jsem řešil problém s tlačítky, takže jsem do vnitř taky potřeboval. Po odšroubování viditelných šroubků je nejprve potřeba odstranit spodní plast, který drží na čtyřech pacičkách, které se zapírají o obvodový plast. Stačí mezi ně vecpat malý šroubováček a pak zapáčit. Pak se objeví tišťák s dalšími šroubky. Na to, aby se dal odstranit i horní plast je třeba jich odšroubovat šest (jeden, co je na hold přepínači, není potřeba odšroubovat). Pak už to jde samo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru