Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Laminovačka do 1000,-Kč, kterou půjdou prorvat kytky - cca 2mm?

Ahoj,
rozbila se mi stará laminovačka a potřeboval bych novou. Mám ale netradiční přání. Budu laminovat herbář a nejtlustší exempláře mají stonek (větvičku) i 2mm tlustou. Jsem schopen je slisovat tak na 1,5mm, ale míň ne. Jdou obyčejnou laminovačkou procpat takto tlusté preparáty nebo to je záležitost drahých zařízení? Cena tak do 1000,-Kč. Nebo nějaký jiný způsob, jak to nějakou folií zakrýt. Bude to nalepené na papíru a potřeboval bych na to hodit nějakou folii na jednu stranu, aby se to nesypalo / neplesnivělo. Díky moc za odpověď.

Předmět Autor Datum
A co zkusit potravinářskou smršťovací folii?Našponovaná dokáže pěknou silou předmět stáhnout a souča…
Jabraka 13.06.2010 21:10
Jabraka
Zkus dát řeč s knihařem, jestli má lisovací mašinu v který by to pořádně slisoval v mezifázích schnu…
veckoo 13.06.2010 22:43
veckoo
Obávám se, že taková laminovačka není. Nebyl by asi problém si jí i udělat buď z trosky komerční lam…
Rce 13.06.2010 23:45
Rce
Richarde, ty máš tvrdý válec? ::) Já už ne. :)) Normálně máme laminovačku, která má jeden válec gumo…
Kurt 14.06.2010 11:12
Kurt
Já ho mám tvrdej :-p. Ne sice jako šutr, ale ne zas tak měkký, aby obalil šťopky. Nedávno jsem to ro…
Rce 14.06.2010 11:37
Rce
Díky všem, asi se na to vykašlu, přilepím to na tvrdej papír a dám do takových průhledných desek, to… poslední
marekdrtic 14.06.2010 18:03
marekdrtic

Zkus dát řeč s knihařem, jestli má lisovací mašinu v který by to pořádně slisoval v mezifázích schnutí. 1,5 mm je na laminovačku dost. Pochybuju že to nějaká z běžně dostupných vezme. Imho i 0,5 mm je dost. Zkus nastříhat pár proužků papíru a polož je na sebe a nech to někde zatavit, jestli tě s tím nevyhodí.
Zařízení do 1000 Kč je podle mě sci-fi.
Ještě si uvědom, že někdy vznikají vzduchový bubliny - asi chyba laminovačky. To se ti asi líbit nebude.

Lepší by to bylo přilepit na čtvrtku nebo lepší vysokogramážní papír a přestříknout sprejem na mapy.

Obávám se, že taková laminovačka není. Nebyl by asi problém si jí i udělat buď z trosky komerční laminovačky, nebo udělat sám letmo uložené válce. Problém však bude, že ty válce by měly být z něčeho, co obemkne pevně ty kytky, aby tam nezůstaly vzduchové pytlíky kolem lodyh. Tvrdý válec (co je v normálních laminovačkách) by nezamáčkl tu folii těsně kolem toho sena z vegetace.

Richarde, ty máš tvrdý válec? ::)
Já už ne. :)) Normálně máme laminovačku, která má jeden válec gumový, takže se právě přizpůsobí těm kytkám (laminoval jsem v ní už čtyřlístky a podobné osení). Je pravda, že ta naše není za 3 kila z Lidlu a něco pamatuje, ale zase to není žádný profi kus.

Já ho mám tvrdej :-p. Ne sice jako šutr, ale ne zas tak měkký, aby obalil šťopky. Nedávno jsem to rozebíral, protože tam něco vevnitř zůstalo. Máme v práci Opus DLHC ňáké číslo Digi. Možná čtyřlístek by zalaminovala, ale tuhý kus chroští těžko. Stála asi 8 litrů z KASTu.

//Edit: Nedalo mi to, zkoušel jsem zalaminovat poupě růže, co tady někde u sousedoů čouhalo skrz plot. Kolega to začal s příšerně sprostými nadávkami kuchat a dolovat zbytky ven :-).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru