Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pravdou je, že staré sklo je křehké, a nejde tak snadno řezat jako nové. Ale není to až taková hrůza…
Zerozero 10.06.2010 03:13
Zerozero
Omlouvám se že jsem Vás nechal rozepsat se o akvarijku pro rybičky. Ale musel jsem hned od počítače…
JOJO 10.06.2010 07:23
JOJO
Suche akvarium neexistuje - to akva znamena vodu. Terrarium, nebo vivarium je presnejsi vyraz. Tak p… poslední
bahno 10.06.2010 13:54
bahno

Pravdou je, že staré sklo je křehké, a nejde tak snadno řezat jako nové. Ale není to až taková hrůza:-) Kdykoli jsem potřeboval nějakou tabulku uříznout, vždy to bylo sklo staré, neboť nové si nechám uříznout na míru. (je fakt, že mi také někdy něco ruplo trochu jinde:-[ , ale žádnej učenej z nebe nespadl:-)) Chce to jen se toho nebát a zkusit to. Zásady: Kolečko se musí lehce otáčet na ose -namazat (petrolej, nafta) Přiložit vhodné pravítko, přidržet tak aby neujelo. Kolečko nasadit na hranu kraje skla a s vhodným přítlakem (vyzkoušet si), rázně, dost rychle přejet až do konce řezu. Vždy řezat najednou, jakékoliv zastavení, přerušení a nastavení řezu je nepřípustné. Pokud na výsledném řezu zjistíme nějaké malé vynechávky,(ne však moc dlouhé, nějaké ty milimetry), není to zcela dobré, ale ne nepoužitelné. Zásadně neopravovat!!! Je vhodné řez z druhé strany po celé délce oťukat tělem řezače. Sklenáři to ale nedělají, mají nové sklo a cvik. Sklo poté položíme řezem nahoru tak, aby řez byl přesně na hraně stolu. Sklo dlaní přidržíme na stole a druhou rukou s citem, ale rázně odlomíme. Tento postup je samozřejmě pro tabulky nepříliš velkých rozměrů, ale výkladní skříň asi sami zasklívat nebudeme.:-):-p-"Vrchol umění", je ze skla vyříznout srdce. Jejda to bylo střepů, než jsem se to naučil!!:-D

Omlouvám se že jsem Vás nechal rozepsat se o akvarijku pro rybičky. Ale musel jsem hned od počítače a pak mi navečer kleklo spojení tak píšu až dnes. Ale i tak to jsou zajímavé informace. Jedná se o akvarijko pro křečka nebo myš, takže suché. Jako sklo bych použil sklo z nábytku, takže trošku silnější a počasím nedotknuté. Jako prevenci proti roztříštění bych aplikoval z vnější strany průhlednou samolepící folii.

Suche akvarium neexistuje - to akva znamena vodu. Terrarium, nebo vivarium je presnejsi vyraz.
Tak po jazykovedne vsuvce zpet k tematu: Na krecka bych volil neco uplne jinyho. Na dzungaraky pouzivam plastovy krabice z olympie za 150, nerozbitny a prakticky.
Nebo vzit nejakou stavajici prosklenou skrinku ("sklenik") a dodelat ji nepropustny dno z lina - takhle sme je meli onehda v praci.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru