Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ukončení větrací trubky ze šatny pod střechou

V baráku, co teď stavím, budou místo zabudovaných skříní šatny. Prostě se cca 1-1,2m široká část místnosti (ložnice, dětské pokoje) přepaží příčkou ze sádrokartonu. Povedou tam normální dveře, vevnitř budou regály a věšáky/tyče na oděvy. Není tam nikde okno (to nebývá ani v zabudovaných či normálních skříních), ale možná by bylo dobré tam nějaké větrání mít - přestože se tam nebudou nikde skladovat věci, které by cirkulaci vzduchu vyžadovaly. Bude se tam sice docela často chodit "pro věci", tak by se tam ten vzduch nějak "otočit" mohl, ale chci mít nějakou rezervu.

Přes zeď jít nechci, povedou tam tedy stupačky nahoru. V plánu to mám nekresleno s vývody až nad střechu, ale příjde mi to zbytečné (a nechci mít na střeše spoustu "komínků"). Proto předpokládám, že to ukončím pod střechou, nad zaizolovaným sádrošovým stropem v podkrovkách, pod taškama s parozábranou. Průměr větracích šachet vidím tak na něco kolem 7cm.

Nestane se snad nic... (?)

Pokud bych byl s tímto větráním nespokojen (nasávání studeného vzduchu a tedy ochlazování baráku v zimě), prostě bych to asi ucpal starýma hadrama a basta fidli ;-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nedávno jsem řešil stejný problém a problém mi vyřešili ve firmě ventilaplast. Zakoupil jsem si u ni… poslední
Hijooo 31.05.2010 12:31
Hijooo

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru