Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Protahovačka neprotahuje MSP 200/300

Jedná se o spodní protahovačku (200 nebo 300 mm, rok výroby cca 1980) maximální průlez dřeva, viz. obr. Problém je, že neprotahuje. Protahovačka má automatický posun materiálu (ozubené kolo), které zajišťuje protah a přítlak materiálu skrz ni. Dřevo se i při malé třísce sekne a nechce se samovolně posouvat. Je nutné dřevo silou tlačit a tahat z protahovačky. Deska se zdá být čistá neupatlaná, ozubené kolo OK. Při větší třísce zůstávají viditelné zuby po přítlačném ozubeném kolu. Horní hoblování je v pohodě, jenom ten průtah je KO. Netušíte co je tam špatně? Opravuje to dnes vůbec někdo?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zdravim, mam MSP 300 . Zrepasoval som ju a chystam sa menit noze. Vo valci su protispruziny no maju…
elo 29.10.2021 15:01
elo
Zdravím. Na výměnu nožů nic nepoužívám. Stačí mi palička a špalíček. Po povolení nůž vystřelí, zpát… nový
kocoour 29.10.2021 18:36
kocoour
ano to je mi jasne,ale toto by tu pracu urcite ulahcilo a zrychlilo https://www.youtube.com/watch?v=… poslední
elo 31.10.2021 09:54
elo

Zdravim, mam MSP 300 . Zrepasoval som ju a chystam sa menit noze. Vo valci su protispruziny no maju dost velky odpor. Ak som pochopil spravne po hodine googlenie, existuje na taketo valce pomocka. Stlaci noz naraz po dlzke a ma priehlbinku pre noz a tym ho nastavi do pozadovanj vysky. Da sa to niekde zohnat pripadne nejak vyrobit? Dik vopred za info.

Zdravím.

Na výměnu nožů nic nepoužívám. Stačí mi palička a špalíček. Po povolení nůž vystřelí, zpátky ho dávám po lehkém dotažení šroubů. Nůž postupně doťukávám a zkoušim jeho výšku. Položím na něj špalíček s ryskou a pootočím válec. Nůž by měl posunout špalíček v celé délce stejně. / 5 mm/. Na tu práci je potřeba trpělivost. Ať se vám daří.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru