Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stupinek, podium v obyvaku

Jak se postavit k technickemu reseni stupinku v obyvaku (nereste prosim duvody proc)? Jedna se o prizemi patrove novostavby, skladba podlahy - 20 cm podlahovy polystyren (10 cm desky pres sebe), 5 cm podlahove vytapeni (anhydrid), 1 cm finalni podlahy. Vyska stupinku 12 cm na plose 14 m2. Jak toto "prevyseni" vyresit technicky? Betonovat tuto plochu na dvanact centimetru? Nebo dalsi vrstva polystyrenu - unese to pote vrstvu s podlahovkou, sedacku, stolek a nejaky nabytek? Nebo postavit nejakou drevenou, kovovou konstrukci?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ahoj mam podobny problem - radi bychom si udelali stupinek v obyvaku, abychom opticky oddelili obyva… poslední
Macawi 09.05.2012 14:31
Macawi

Ahoj
mam podobny problem - radi bychom si udelali stupinek v obyvaku, abychom opticky oddelili obyvak (na stupinku) od kuchyne s jidelnou. Potiz je, ze nas byt se nachazi ve 4.patre, cili pocitam s betonem to nepujde kvuli vaze a navic betonovy stupinek jen tak nekdo neodstrani. Itong se mi sice jako reseni libi, ale je to reseni, podobne jako beton, v podstate definitivni. Nemate nekdo napad jak to udelat aby se to pripadne dalo za deset let rozebrat?
Nas napadla jen drevena konstrukce - tramky 10x10 pobit deskama a na to polozit finalni krytinu, ale tady jste zminovali, ze to bude dunet :-(
Diky za jakekoliv tipy
Marcela

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru