Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Plot a jeho pasmo - sousedsky spor

dobrý den, mám také jeden sousedský spor na hranici pozemku. jde o statek na venkově (vepřín) a jeho přilehlou zahradu, která je naše. Soused dole u rybníka, co od dědy kdysi koupil za pár kaček zahradu, si asi rok stěžoval, že zemědělci sekají tu louku (naší zahradu) jen dvakrát ročně a že mu tam prorůstá plevel a lítají mu tam i semena z toho plevelu. Tak jsme do toho dali peníze a kolem celého plotu jsem natáhnul metrovou tkanou textilii, aby plevel neprorůstal a z té strany odkud fouká vítr, jsem vysázel topoly, které každý měsíc zastřihávám na polovinu plotu, aby rostly jako keře. Foto v příloze. Teď nám přišel doporučený dopis, kde nám vyhrožuje soudem, pokud ty topoly do konce listopadu neodstraním, že prý stíní jeho rajčatům - které si dal schválně až k plotu, přestože má na zahradě místa dost a ještě že ta textilie, kterou jsem tam natáhl přitahuje různou havěť a slimáky.
Přitom s obojím, když jsem s ním mluvil osobně, souhlasil. Plevel už mu neprorůstá a topoly za ten měsíc vyrostou max do výšky toho plotu a já je pak sestříhám na polovinu a odstřihám je i od jeho plotu, aby to k němu neprorůstalo.

Teď jak se změnil občanský zákoník, tak tam píší u stromů, že nejblíže 1,5m k plotu, pokud s tím soused nesouhlasí.takže ty asi musím odstranit? Ale tu folii to je nesmysl, že by to něco přitahovalo. Prostě tam choděj slimáci z trávy na rajčata no.stejně jako u nás.

Co si o tom myslíte?

Asi tam nemůžu vystavět 180cm vysokou zeď ze ztraceného bednění, aby nám dal konečně pokoj? Já tam vždy přijedu a on hned letí ven nadávat co je všechno špatně a že tam smrdí prasečák a podobně.

já osobně rozhodně nikdy nehodlám někomu škodit a jsem pro rozumnou domluvu, ale tady vždy když přijedu tak jen neustále lítám kolem jeho plotu jestli tam není někde kus stébla a on si pořád na něco stěžuje. co s tím?

rád bych sem přiložil foto pro představu...ale nevidím jak....

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny