Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Plot a jeho pasmo - sousedsky spor

Dobrý den, jelikož se zde řeší sousedský spor, tak to dám sem...:

Máme malou zahrádku a posekanou trávu dáváme na kompost (JEN trávu,nic víc). Kompost jsem postavil z malých palet, takže takže to má rozměr 50x50cm a jsou dva vedle sebe...

Problém ale nastal s naší sousedkou, která bydlí 20-30m přes ulici (ale nemá zde trvalé bydliště i když tu je celoročně)(co jsem tak zjišťoval po okolí, tak s ní mají problémy všichni-paní je totiž nezaměstnaná a nemá co jiný na práci,když je manžel přes týden v práci a ona je sama doma...). Sousedce prý tráva šíleně smrdí a lítají tam do baráku kvůli tomu masařky.

Čuchali jsme k tomu a konzultovali s ostatními sousedy i se starostou (který kompost má taky a u kterýho si byla stěžovat) a nikomu kromě ní náš kompost nesmrdí.

Zkusili jsme tam dát i urychlovač kompostů, ale prý to pořád smrdí...Přitom předchozí majitelé domu kompost měli také (s tím rozdílem, že měli přímo kompostér a měli ho za barákem,takže o něm sousedka možná ani nevěděla)


Poslední kapkou bylo, když v mé nepřítomnosti začala na mojí mamku řvát jak na nějakýho parchanta, ať si ten "hnojník" dáme pryč, nebo nás bude žalovat...

Chtěl bych se zeptat, jestli by nás mohla nějak žalovat, nebo nemá šanci...?


2) Sousedka která má baráček vedle nás a přijíždí jen na léto ze zahraničí udělala tento rok velkou čistku na zahrádce a při tom nechala rozřezat i plot (byl opravdu v katastrofálním stavu), který dělí její a náš pozemek. Z plotu zůstaly jen betonové sloupky... Když jsme se ji zeptali, kdy postaví nový plot, tak asi prý za 2 roky.

Zajímalo by nás, jestli si můžeme na její betonové sloupky přidělat provizorní pletivo (hlavně kvůli psům z ulice), anebo ještě líp-využít její sloupky a postavit nový plot, nebo by jsme museli udělat vedle těch starých sloupků nové, protože tamty nejsou naše?

Tady je ještě obrázek kompostu:
http://img405.imageshack.us/img405/4783/kompost.jp g

a nákres plotu:
http://img265.imageshack.us/img265/8818/plots.png

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny