Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Polystyrenová drť

Zdravím všechny, chci se zeptat jaký máte názor na zateplování pomocí postyrenové drtě. Mám dvoupatrový rodinný domek, se sedlovou střechou bez jakékoliv izolace. Podlaha na půdě je z litého betonu. Mám možnost sehnat polyst. drť ve větším množství za odvoz. Moje představa je udělat třeba z osb desek jakýsi rošt cca. 20 cm vysoký a získaný prostor tou drtí vysypat, upěchovat a zaklopit. Bude potřeba dát tam parotěsku? V plánech ji nemám protože podle některých informací není u klasických stropů (tj. ocelové íčka, překlady, a litý beton) potřeba. Půda je suchá, nezatéká tam, plocha podlahy je cca 6*4 metry. Budu rád za každý postřeh k tomuto plánu, ať už k materiálu či technologii. Díky předem za vaše zkušenosti. Jo, snad ještě napíšu že věnec a střecha jsou zvednuté asi o metr nad úroveň podlahy na půdě, snad víte co si pod tím představit :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jestliže jste z okolí Jaroměře, přijeďte se podívat na zeteplení drceným polyšem v podkroví. Je tam…
milan.cukrar 06.05.2010 17:45
milan.cukrar
Děkuji za pozvání, ale mám to trochu z ruky. A co říkáte na ten můj plán vysypat polyš do roštu a pa…
Vítězslav 06.05.2010 18:25
Vítězslav
rošt ??? jak široký? a kam? čím nadrtíte EPS?
milan.cukrar 06.05.2010 19:16
milan.cukrar
No rošt jsem zamýšlel udělat z osb desek (20 nebo 25 mm), prostě je nařezat na 20 cm široké kusy a p…
Vítězslav 06.05.2010 19:42
Vítězslav
Drcení polystyren určitě neznehodnotí. Samotný proces drcení předvedl kdysi dávno šikovný kutil v ne…
sHpy00n 07.05.2010 14:08
sHpy00n
http://milancukrar.papricka.cz/drticka-polyse-mala / 10-12 let drtí polyš ale dneska bych řešil jina…
milan.cukrar 07.05.2010 14:27
milan.cukrar
Nezakrytovaný řetězový převod - fuj!
kejki 10.05.2010 21:41
kejki
kejki, když se sekne drtič, rukou se roztlačí. To byl stroj na jedno použití před 12-15? lety. poslední
milan.cukrar 11.05.2010 17:57
milan.cukrar

No rošt jsem zamýšlel udělat z osb desek (20 nebo 25 mm), prostě je nařezat na 20 cm široké kusy a postavit je nastojato- dát je křížem aby nepadaly. Celé bych to umístil na půdu na podlahu, doufám že jsem Vás nezmátl s tou vyvýšenou střechou. A drcení polystyrenu ještě nemám přesně zjištěno, respektive nepovažoval jsem za důležité zjistit jak k nadrcení dojde. Je snad možné polyš špatným podrcením znehodnotit?

Drcení polystyren určitě neznehodnotí. Samotný proces drcení předvedl kdysi dávno šikovný kutil v nejmenovaném pořadu slavného Přemeta Prkenného Podlahy na stroji vlastní konstrukce. Vlastně šlo o jednoduchou úpravu obyčejné cirkulárky. Místo pilového kotouče byl osazen kotouč snad z pertinaxu nebo překližky, to opravdu nepamatuji s kolmo vyčnívajími trny po celé ploše. Stůl cirkulárky byl pro kotouč upraven; kvůli trnům byla rozšířená štěrbina. Celý kotouč byl zakrytován a pro přísun kusového polystyrenu na kotouč byl osazen podávací tunel. Kvůli bezpečnosti se polystyren na kotouč tlačil přípravkem podobným plnému šťouchadlu na brambory. Kotouč byl zakrytován i pod stolen a opatřen výfukem pro osazení zachytávacího jutového pytle. Pamatuji si že polyš se s ním drtil jedna báseň a pytel byl plný za pár okamžiků.
Jinak můj známý kdysi uvažoval o drcení polystyrenu drtičem na moštovaná jablka také vlastní výroby. Byly to obyčejné dva kuchyňské válečky opět s trny v řadách po celém ploše. Válečky se točily proti sobě, celá jablka se sypala do násypky shora a jablečná drť padala do nádoby dole.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru