Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Do kůlny kde mám auto choděj kocouři od sousedů

Do kůlny kde mám auto a jiné věci choděj 4 kocouři od sousedů.Umíte si jistě představit jak to tam smrdí když to tam pánové řádně obechcávají.Moje labradorka je nesnáší ale je pomalejší.Může mi někdo poradit humánní prostředek jak jim to znepříjemnit aby tam už nelezli?Nechci volit drsnější likvidační metody.Dík
Změna předmětu, původně: Kocouři ( (Kurt)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Necheš to asi slyšet, ale trvale účinné bude jen zabezpečení kůlny, aby tam nelezli. Zaženeš jednoho…
L-Core 04.05.2010 07:23
L-Core
Takový neexistuje, perou se furt, probíhá neustálá volba menežmentu. To zabezpečení je jediná cesta,…
kejki 04.05.2010 08:31
kejki
mel jsem podobny problem a osobne se mi osvedcilo dat do sklenice benzin, cca 1 dcl, a ty slenice ro…
shark 04.05.2010 09:02
shark
Osobne bych to resil sklopcem.Kocky bych napytloval a odnesl k sousedum se sdelenim,ze pokud je nezv…
Redsnake 04.05.2010 23:56
Redsnake
Kočky neukočíruješ, kočka je svobodný tvor, který se prostě rozhodne, že zůstane u někoho doma, ale…
Prasak 05.05.2010 15:10
Prasak
pokud je majitel, ma si kocky zajistit tak, aby neobtezovaly okoli.Myslim, ze je to to same jako se…
Redsnake 05.05.2010 15:20
Redsnake
Měl jsi doma někdy kočku? Asi ne, jinak bys tohle nikdy nenapsal. Ještě jsem neviděl ochočenou kočku…
Prasak 05.05.2010 19:32
Prasak
Já souhlasím z Redsnake když jsi někdo pořídí kočku nebo jiné zvíře tak si má zajistit aby nikoho ne…
saturn11 05.05.2010 19:58
saturn11
Možná tak ve městě, ale ne na dědině - tam si lidi pořizují kočky, aby chytaly myši, ne aby je měli…
Prasak 05.05.2010 20:58
Prasak
v dnesni dobe uz vetsinou ani na vesnicich nemaji kocky opodstatneni.Malokdo chova nejake hospodarsk…
Redsnake 05.05.2010 21:05
Redsnake
Kočky nemají na dědině odpostatnění? ::) A čokli v paneláku ano? Já jsem třeba na rozdíl od tebe za…
L-Core 06.05.2010 12:15
L-Core
Smysl kocek chapu v tom, ze lovi mysi. Kdyz je krmis, tak toho moc nenalovi. Kdyz je nekrmis, odtahn…
Redsnake 06.05.2010 14:49
Redsnake
No, naše kočky neloví myši kvůli obživě, ale jen kvůli zábavě. Z hlediska majitele oné "nechtěné" ko…
L-Core 06.05.2010 15:00
L-Core
Hm, tak potom nechapu na co tu kocku ma. Lita po venku, obcas se neukaze vubec, obcas se ukaze aby v…
Redsnake 06.05.2010 15:12
Redsnake
Hm, tak potom nechapu na co tu kocku ma Jako my doma? Kočky byly vždycky součástí naší domácnosti;…
L-Core 06.05.2010 15:53
L-Core
Ja Ti to neberu, chapu, ze pro nekoho jsou kocky soucasti zivota. Jednu zivotni etapu jsem take sdil…
Redsnake 06.05.2010 16:00
Redsnake
Jen abych trosku vyvratil nazor ze jsem tyran a nelidumil, tak prikladam dokument ohledne toulavych… poslední
Redsnake 06.05.2010 18:54
Redsnake

Necheš to asi slyšet, ale trvale účinné bude jen zabezpečení kůlny, aby tam nelezli. Zaženeš jednoho, objeví se časem druhý - to bys musel všechny kocoury v širokém okolí zlikvidovat. Nebo si pořídit svého "ostrého" kocoura, který si své teritorium ohlídá a ostatní zažene sám ;-)

mel jsem podobny problem a osobne se mi osvedcilo dat do sklenice benzin, cca 1 dcl, a ty slenice rozmistit po garazi. neni to sice idealni ( pozar atd) nicmene me to asi pomohlo.
pravda je ze do garaze chodila jen jedna kocka (kocour ? ) . ten benzin jim asi strasne smrdi, nicmene kdyz to vycichlo, tak prisla po case znovu . ale mozna to byla nejaka jina. nevim jak vypadala, mel jsem jen stopy na aute...;-)

Osobne bych to resil sklopcem.Kocky bych napytloval a odnesl k sousedum se sdelenim,ze pokud je nezvladaji ukocirovat,priste je odvazim do utulku popr likviduju.Dobre sousedske vztahy jsou jedna fajn,ale Ty je nekazis.
Doma to za mne resi psi. Pit si s kockama hraje,protoze je trubka mirumilovna a jezevcik je pak likviduje:)

Kočky neukočíruješ, kočka je svobodný tvor, který se prostě rozhodne, že zůstane u někoho doma, ale ven si chodí, kam chce. Pes se dá vycvičit, ale kočku neuhlídáš. Takže sousedovi tím pádem leda pohrozíš, že mu kočky zlikviduješ, čímž sousedské vztahy zrovna nevylepšíš.
Kočky je třeba odpudit, nebo jim zabránit ve vstupu. Majitel s nimi nic neudělá, i kdybyste se spolu na hlavu stavěli.

pokud je majitel, ma si kocky zajistit tak, aby neobtezovaly okoli.Myslim, ze je to to same jako se psem. Poridit si kocku a pak se vymlouvat na to, ze je svobodny tvor by u mne neobstalo. Samozrejme neznam sousedskou situaci tazatele. Pokud je sousedka dlouhonoha blondyna, tak chapu, ze se s ni snazi vychazet v dobrem.

Měl jsi doma někdy kočku? Asi ne, jinak bys tohle nikdy nenapsal. Ještě jsem neviděl ochočenou kočku.
A jak se říká - pes se drží pána, kočka domu.
A pokud bude vůči sousedovi postupovat tvým přístupem, tak věř, že jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá. Stačil by trochu černej kouř z komína a už by mohl soused volat úřadům, že pálíš sajrajt.
S tvým přístupem k řešení problémů bych tě za souseda mít nechtěl.

Já souhlasím z Redsnake když jsi někdo pořídí kočku nebo jiné zvíře tak si má zajistit aby nikoho neobtěžoval hold tu kočku mít zavřenou doma dát jí tam kočičí záchod dneska máš vodítka pro kočky tak sní můžeš chodit na procházky a pokud se obáváš smradu bytě tak jsi jí nepořizujte. Je tvůj domácí mazlíček a ne tvého okolí!

Kočky nemají na dědině odpostatnění? ::) A čokli v paneláku ano?

Já jsem třeba na rozdíl od tebe zase velký kočkomil (koček máme vždycky několik) a čokly přímo nesnáším. Ale přesto bych nějakému psu ve svém humně vidle do báchoru, jen tak z plezíru nebo že je nemám rád, že mi tam vadí, nezapíchl.

Smysl kocek chapu v tom, ze lovi mysi. Kdyz je krmis, tak toho moc nenalovi. Kdyz je nekrmis, odtahnou jinam. Ve svem byte, ve svem dome, na svem pozemku, at si soused chova treba pstrosy.Ale kdyz by mi lezly na pozemek kocky a nejak mi vadily, jako treba tazateli, ze mu obechcavaji auto, tak maji holt smulu. Ja taky nemluvil o tom,ze bych je nabodaval z pleziru na vidle. Napsal jsem, ze bych je vratil majiteli a potom by si udelaly vylet treba do vesnice vzdalene 50km. I kdyz ono by to dopadlo tak, ze by se prisraly dalsi...zacarovany kruh. Kazdopadne ver, ze zvirata na svem pozemku nelikviduju. Sousedka pase na nasi louce sve kone, zrobila si tam ustajeni. Psi z cele vesnice se k nam slezaji, kdyz moje fena hara, taky po nich nestrilim. Kazdopadne kdyz potkam majitele, na rovinu mu reknu, at si coklika hlida, protoze to pak konci treba tak, ze nemuzem nechat na terase boty, protoze nam je psi odtahnou.
Jinak jsem zviratomil, o likvidaci tu ani tak neslo, i kdyz se to u nas nekolikrat povedlo. Holt loveckej pes, je loveckej pes, nechavam tomu volny prubeh:)

Hm, tak potom nechapu na co tu kocku ma. Lita po venku, obcas se neukaze vubec, obcas se ukaze aby vrhla kotata. Tak jen proto, ze ji ma?To je jedno, tazatel svuj problem uz zrejme vyresil ke spokojenosti mozna i sve, spise vsak souseda. Ono asi neco na tom bude, ze lip se snese kocka se psem, nez clovek ktery ma rad kocky s clovekem ktery je psickar:)

Hm, tak potom nechapu na co tu kocku ma

Jako my doma? Kočky byly vždycky součástí naší domácnosti; bez koček by nám bylo smutno. Jsme prostě na ně zvyklí. Naše kočky si mohou vybrat, zda chtějí být právě teď doma nebo na dvoře/poli (do práce nechodíme), stačí zamňaukat a dveře se otevřou. Když s náma chtějí spát v posteli, spí. Když chtějí lítat venku a lozit po stromech, můžou být venku celý den.

Ja Ti to neberu, chapu, ze pro nekoho jsou kocky soucasti zivota. Jednu zivotni etapu jsem take sdilel pokoj s kocourem,ale to byl domaci, navic britka, ty jeste snasim pro jejich specifickou povahu.
Ja si proste jen stojim za tim, ze kdyz si poridim zvire, mel bych byt schopen zajistit jeho fyzicke potreby a stejne tak i zabezpecit, aby se netoulalo kdovi kde.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru