Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Netěsnosti panelových spojů

Dobrý den,
Nutně bych potřeboval dobrou odbornou radu. Náš panelový dům nedávo prošel revitalizací, ale kromě nějakých těch výhod nám tento úkon přinesl docela pěkný problém. Od ukončení fasádních prací se nám tu a tam začal objevovat v jednom z pokojů silný zápach po cigaretovém kouři. U nás jsme všichni nekuřáci a sousedé pod námi taky nekouří. Nasátí kouře zvenčí je vyloučeno. Vstupními dveřmi také.Jediné, co nás napadlo je možnost, že tím, jak jsou panely na sebe napojené a možná místy skrytě popraskané, táhne nám to kouř od někoho ze sousedů zkrz nějkou tu spáru či mezeru ve spojích. Před revitalizací to pravděpodobně táhlo někde mezi panely ven. Nevíte tedy prosím, zda je moje domněnka správná a jak se dá daný problém řešit? Za opovědi předem moc děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Bydlím v paneláku od malička a považuji za nesmysl,aby spárami mezi panely něco foukalo dovnitř.Poku…
Jabraka 18.04.2010 23:52
Jabraka
Já taky bydlím v paneláku od malička a taky jsem se s tím ještě neshledal. Ptal jsem se více lidí a… poslední
Spiny 21.04.2010 22:24
Spiny

Bydlím v paneláku od malička a považuji za nesmysl,aby spárami mezi panely něco foukalo dovnitř.Pokud je ti známo sesazení jednotlivých panelů na patře a obvodového pláště k tomu,nezbývá tam místo,kudy by mohlo cokoliv vnikat od sousedů.Pokud vyloučíme ještě prostor kolem stoupaček,zbývá ještě odtahová stoupačka v byt.jádru.Nelze ani vyloučit elektroinstalaci,při silnějším větru mi z jedné zásuvky docela silně foukalo.

Já taky bydlím v paneláku od malička a taky jsem se s tím ještě neshledal. Ptal jsem se více lidí a taky nic. Jenom dva stavaři mi řekli, že možné to je. Zvlášť, když se jedná o starší panelovou zástavbu, kdyt do spár mezi panely cpali různé odpadní hadry a papíry. Mimochodem před zateplením nam v onom rohu velice intenzivně kondenzovala pára. Takže bych řekl, že minimálně v tom spoji je pěkná díra a proto je to nejchladnější část bytu. Tedy byla , teď, jak už jsem předestřel, jsme zaizolovaní. Já osobně si myslím, že tu "díru", co jsme měli před zateplením, mělo více bytových jednotek nad sebou a když přišla izolace, vznikla z toho "komín", který bohužel má vyústění u nás.
Jenom jsem potřeboval více názorů, než se do něčeho takového pustím a nějakou tu radu, jak "komín ucpat".
Každopádně všem děkuji za názory a rady. Hlavně sHpy00n.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru