Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pojistný ventil k bojleru

Zdravím vás! Už dvakrát sem měnil pojistný ventil u bojleru (netuším co je to zač),každý vydržel max.2 roky a teče.Poradíte jaký koupit,ať mám na chvilku pokoj s hlídáním? Mám pocit,že je v našem vodovodním řádu docela tlak,ale to by snad pro tyto ventily neměl byt problém.Dekuju a mejte se! Petr

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já jsem nechal namontovat mezi pojistný ventil a vstup studené vody do bojleru ještě expanzomat - ma…
Michelin71 21.08.2010 17:58
Michelin71
proč jednou za čas většinou ráno když vstanu a jdu se umýt a pustím vodu, tak z bojleru to dá takouv…
kubinčák 22.08.2010 23:23
kubinčák
Ten můj bojler bouchá taky. Z počátku jsem čekal, kdy něco rupne, ale zatím asi za 10let neruplo.:-)…
Zerozero 23.08.2010 01:19
Zerozero
Ja pokaždé když pustím vodu tak zpetak Furt Boucha naplno ne jen při jemnem pusteni teple vody poraď… poslední
Schiefner 06.02.2015 23:13
Schiefner

Já jsem nechal namontovat mezi pojistný ventil a vstup studené vody do bojleru ještě expanzomat - malinkatý asi litrový (schoval jsem ho do šachty). Nikde jsem takové řešení neviděl, ale dělal mě to instalatér/vodař-topenář opravdu na slovo vzatý.
Nemám elektro bojler, ale bojler nepřímotovný, nemá ani oheň, ani elektro vložku. Vytápí se z druhým okruhem z plynového kotle. A při natápění bez expanzky se tlak parádně měnil a pojistný ventil odpouštěl celkem dost. K tomu natápění dochází podle odběru teplé vody jednou za 2-5 hod. Nyní s expanzomatem je klid, pojistný ventil nic nikde nedpouští.

Ten můj bojler bouchá taky. Z počátku jsem čekal, kdy něco rupne, ale zatím asi za 10let neruplo.:-) Myslím že je to tím, že při ohřevu, jak stoupne tlak v bojleru, (a nebo když zavřou vodu) tak zavře zpětny ventil a přilne do sedla. Při puštění teplé vody tlak klesne a ventilu okamžik trvá, než se "utrhne" a otevře. To vyvolá tlakový ráz, který se projeví bouchnutím. Při častějším pouštění vody to nedělá, protože ventil za krátkou dobu tolik nepřilne. Také pokud zrovna neprobíhá ohřev, tak na něj nepůsobí takový zpětný tlak.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru