Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kaplička na pozemku, je nutná před výstavbou nebo stačí v až průběhu výstavby RD?

Nevim jak je to na slovensku, ale u nas se to od popsaneho lisi v nasledujicich detailech - Tu kaplicku si musis postavit sam, taky si clovek musi natahnout sam ty kabely k tomu. Samotnej rozvadec musi byt typizovany(bud vestavny, nebo jako plastovej prefabrikat. Varianta a) 4kKc+cihly a omitka, varianta b) 8kKc a nic k tomu. Vyrobci jsou dva a ceny se lisi v radu desitek korun) a jeho vybaveni se lisi od toho, jestli je to CEZ,PRE nebo nevim kdo. Jediny co udela chlapik od elektrarny, je ze namotuje samotnej elektromer(jeste pripadne HDO) a nasadi nozovy pojistky do pripojnyho rozvadece. A jeste to teda zaplombuje.
Jinak je to tak jak pises. Ten stavebni rozvadec zacina na 4kKc a moc se na nem setrit neda, plus co si rekne revizak, cca 2kKc. Revize na stavebni rozvadec je jednou za pul roku, ale pokud vim, nikdo to poradne nehlida az do prvniho pruseru.
V zasade doporucuju tim nekoho poverit, sem sice elektrikar, ale treba napojovani kabelu k nozovejm pojistkam, kde 10cm od ruky je zivej, to radsi nechavam na tech co se neboji.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny