Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kaplička na pozemku, je nutná před výstavbou nebo stačí v až průběhu výstavby RD?

Máš v tom nejaký chaos. Však sa choď pozrieť na nejakú stavbu.

"Kapličku" - skříň s hodinami a ističom ti postavia na hranici pozemku aby pri odpočte stavu to bolo prístupné z verejnej komunikácie, už sa s tým hýbať nebude. Vedú do toho dva kabely, jeden prívodný od dodávatela prúdu - podla miestnych pomerov, kabel ktorý končí na stlpe, tam býva ešte skrinka s poistkami, alebo v zemi uloženým káblom k nejake "búde" kde sú ukončená káble celej ulice. Druhý "vývod" , vedie sa trubkou-chráničkou, na jeho koniec buď dáš samicu 400 V, tú niekam naskrutkuješ a stavebný rozvadzač pripajaš kabelom s vidlicou alebo pripojíš do stavebného rozvadzača napevno, s tým že moc s ním hýbať nebudeš. Zariaď sa podla toho ako máš vybavené stavenište. Či máš búdu a "Antoníka" budeš odkladať alebo bude temer na stabilnom mieste napr pod nejakou oploteným prístreškom. Každý si to rieši ako mu to pasuje.
Je rozdiel či na stavbe sa bude pracovať denne a intenzívne alebo už dopredu vieš že sa hrubá stavba potiahne počas 2 rokov len cez víkendy a občas nárazové práce.
Bude to svojpomoc alebo si zjednáš firmu na celú hrubú stavbu.

Po dokončení výstavby kabel od "antoníka" alebo samice 400 V z chráničky vytiahneš vtiahneš tam kabel ktorý bude viesť k rozvadzaču zabudovanému v objekte. Urobia ti revízie a hotovo čo sa týka elektro.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny