Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Netěsnnící matice pod kotlem

Dobrý den,
Nevíte jak utěsnit trubku pod kotlem? Soijení je zajištěno plastovou maticí se závitem a železnou trubkou. Neustále protéká voda. Za den nakepe půl kýble vody. Protože stále protéká voda, nejde mi to ničím utěsnit, Zkoušel jsem samosvařovací pásku, rychle tvrdnoucí tmel a nic nedrží. Nejde to hasákem povolit a nechci to rvát, abych to neponičil totálně a nevytopil sousedy. Místo úniku je označeno šipkou.
Děkuji za rady Fulka

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
To je staré začalo téci teď, nebo je to nové a teče od jakživa? Teče to skutečně v tom zástřiku? Nen… nový
Rce 07.03.2010 23:25
Rce
Pokud si netroufáš sám, rozhodně zavolej instalatéra. Mě podobně soplilo topení v místě napojení do… poslední
Prasak in work 08.03.2010 06:18
Prasak in work

To je staré začalo téci teď, nebo je to nové a teče od jakživa? Teče to skutečně v tom zástřiku? Není prdlý celý ten zástřik? Podle fotky se mi zdá, jako by tekla voda po vršku odněkud zhora toho kuláku. Jestli to teče jako nové, tak reklamovat.

Kroutit s tím žádným nářadím bez nebezpečí povodně nejde. Musí se to rozebrat někde z druhého konce, protože točením matice by se otáčelo rourou a to by rozhodně nebylo zdrávo.

V nouzi je možno zkusit toto (neručím za výsledek!): V Horním Bachu prodávají takovou epoxidovou formelu. Topení ale před lepením vypusť, sice to tvrdne i pod vodou, ale ne pod tlakem. Ještě patlací to převaž hadrem a utáhni vší silou jako bolavou nohu (vtiskne se to do všech skulin) a nech zavázané aspoň 2 hodiny ztvrdnout.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru