Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Netěsnnící matice pod kotlem

Dobrý den,
Nevíte jak utěsnit trubku pod kotlem? Soijení je zajištěno plastovou maticí se závitem a železnou trubkou. Neustále protéká voda. Za den nakepe půl kýble vody. Protože stále protéká voda, nejde mi to ničím utěsnit, Zkoušel jsem samosvařovací pásku, rychle tvrdnoucí tmel a nic nedrží. Nejde to hasákem povolit a nechci to rvát, abych to neponičil totálně a nevytopil sousedy. Místo úniku je označeno šipkou.
Děkuji za rady Fulka

Předmět Autor Datum
pokud si na toto netroufáte, je třeba povolat instalatéra. Rozebrat, očistit, napakovat, smontovat.
milan.cukrar 07.03.2010 21:12
milan.cukrar
Jestli to lepíte něčím přes vrch, je to pochopitelně k ničemu - problém je uvnitř. Tam je opravdu pl…
Kurt 07.03.2010 21:32
Kurt
To je staré začalo téci teď, nebo je to nové a teče od jakživa? Teče to skutečně v tom zástřiku? Nen…
Rce 07.03.2010 23:25
Rce
Pokud si netroufáš sám, rozhodně zavolej instalatéra. Mě podobně soplilo topení v místě napojení do… poslední
Prasak in work 08.03.2010 06:18
Prasak in work

Jestli to lepíte něčím přes vrch, je to pochopitelně k ničemu - problém je uvnitř. Tam je opravdu plastová matice? ::) U kotle, na železné trubce? To se mi nezdá. Každopádně bez rozdělání to nepůjde (a pokud je ta matice z plastu, tak vyměnit).

To je staré začalo téci teď, nebo je to nové a teče od jakživa? Teče to skutečně v tom zástřiku? Není prdlý celý ten zástřik? Podle fotky se mi zdá, jako by tekla voda po vršku odněkud zhora toho kuláku. Jestli to teče jako nové, tak reklamovat.

Kroutit s tím žádným nářadím bez nebezpečí povodně nejde. Musí se to rozebrat někde z druhého konce, protože točením matice by se otáčelo rourou a to by rozhodně nebylo zdrávo.

V nouzi je možno zkusit toto (neručím za výsledek!): V Horním Bachu prodávají takovou epoxidovou formelu. Topení ale před lepením vypusť, sice to tvrdne i pod vodou, ale ne pod tlakem. Ještě patlací to převaž hadrem a utáhni vší silou jako bolavou nohu (vtiskne se to do všech skulin) a nech zavázané aspoň 2 hodiny ztvrdnout.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru