Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kotel GASEX 24 udržba

jasne, cistit sitko vecneho plamene, obvzkle staci jen toto, ale...

okartacovat s baterkou teleso vymeniku, zespod
pod horakem budou schovane trysky tvaru sroubu, cca 10ks.
odejmout okartacovat, profouknout, dratem prostourat.


Pokud to nejde, pak uzavrit plyn, vysroubit privod plynu na nektere soucastce, aby sel vytahout horak s ventily a armaturou,
jde to pohodlne, pak okartacovat teleso
a ocistit horak,
zasunout horak s armaturou, zasroubit privod plynu.

pustit plyn. revizni technik
pak zkusit detektorem unik plynu, popripade seridit tlak a zmerit bez plaminku.
zapnout plaminek, elektricky nebo sirkou, dle typu a stavu drzet tlacitko 1 min, uvolnit. Pokud termostat (pokojovy AND kotlovy) kotel sepne, mel by ihned zazehnout horak. Je-li plamen i presto plapolajici a do oranzova, kotel je na odchodu do vecnych lovist, horak zanesen a zkorodovan oxidy kovu, siry a sodiku? nebo se rozpada. Pokud bruci elektromagnet, nestaci vymena civky, necha se dozit. Pokud exploduje kazdy tyden, kotel odepiseme, nic se nemuze stat. Kazi se tez termoclanek. Pokud neni instalovan duomix, ctyrcestny ventil,zarizeni po 15 letech odchazi, pokud nejde jen o samotiz.
Pokud nemate kominovou klapku elektrickou, zpetnou klapku v okruhu, kotel vas sezere, zvlast pokud je ve studenem sklepe pod neobydlenym mistem (cyklovani kotle).
Na jednom 40let starem kotli mi selhal ventil, kotel topil na 90, zhasnul jsem privod plynu , elektriny a elektromagnet cyklickym zapinanim a zvonenim klicem po ochladnuti rozhybal.

My mame termostat na kotli z metra sumperk 80/60C az 60/40 s hysterezi 20C, coz zaruci pomale cyklovani sneznatelnym diskomfortem, dale termostat na cerpadlo cca40C zapiane pokojovym termostatem a Duomix,...ekviterm www.zpaul.cz thermII, servo

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny

loading...