Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem štuk

prosím o radu jak naštukovat starou zed opatřenou nátěry , zdá se mě že když ji zpevním penetrací tak ji uzavřu a nepronika vlhkost , mam již jednu takovou zkušenost za sebou začala se mě na zdi sražet voda a plesnivěla a to i když se nístnost odvětrávala . děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
pozor mám tady ještě chodbu ke štukování zdi jsou do pulky natřeny nějakou omyvatelnou barvou a zbyt…
štěně 26.02.2010 14:15
štěně
to samozrejme lze, ale proc platit lepidlo, perlinku drit se s tim kdyz to muzes elegantne oklepat a…
DKK 26.02.2010 14:36
DKK
A safra. Jestli to je stará poctivá linkrusta jak se dříve dělávala napouštěním podkladu, tak na tu… poslední
sHpy00n 26.02.2010 20:41
sHpy00n

to samozrejme lze, ale proc platit lepidlo, perlinku drit se s tim kdyz to muzes elegantne oklepat a sjednotit ten povrch ktery budes delat novy?
Je lepsi mit ten podklad po cele plose stejny, jak pro malovani tak pro suseni a navic to ty zdi nejspis jenom pouze kdyz ji zbavis toho umyvatelneho nateru.
Muj nazor

A safra. Jestli to je stará poctivá linkrusta jak se dříve dělávala napouštěním podkladu, tak na tu neplatí oškrabání, opálení, ani chemické barvožrouty. Jedině otlouct i s jádrem až na cihlu. Pak se přikloním k přetažení lepidlem, to bude méně pracné, ale perlinku si s klidem odpustím. Naopak na omytý a odmaštěný omyvatelný nátěr použiju pentraci - kontaktní nátěr např. BOTACT® D 15, nebo SCHÖNOX SHP, které vytváří drsnou přilnavostní vrstvu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru