Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Plastové okapy

Zima dokonává destrukci našich starých okapů. Musím dá nové a rozhoduji se mezi hliníkovými a plastovými. Máte někdo s plastovými zkušenosti? Nepraskne plast při cca 20st. mrazu???

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Neviděla jsem pěkné provedení v plastu. Ale třeba je to teď zas trochu jinde. Plastové okapové systé…
mauugli 08.02.2010 09:36
mauugli
Jenom bych se chtěla zeptat, tady píšete - nenatíráte... nenatíráte. Z jakého materiálu tedy jsou ty…
333tereza 09.02.2010 17:07
333tereza
Natírat se musí pozinkový plech. Dříve se muselo čekat, než povrch trochu zoxiduje, cca rok, a pak t…
mauugli 16.02.2010 07:36
mauugli
Když řeknu A, řeknu taky B. Tady se ale taky sluší říct, že hliník je jak máslo a zlatý starý letova…
veckoo 16.02.2010 11:17
veckoo
.....hlinik na zlaby je celkem nesmysl,staci zima jako letos a muzete jo poslat tak akurat do Humpol…
Orfík 16.02.2010 16:45
Orfík
Hliník je dobrej ,ale musí se lepit lepidlem které je ktomu určené a ne slikonem neutrálnim.Pan drát poslední
drát 15.12.2011 20:02
drát

Neviděla jsem pěkné provedení v plastu. Ale třeba je to teď zas trochu jinde. Plastové okapové systémy dělá např Lindab, Ruuki(dříve Rannila) aj. Hliníku se říká měď chudých, má slušnou životnost, nenatíráte, nebledne, v barvách bílá, červená a tmavě hnědá. Rodiče ho mají 15let, nikdy nejmenší problém. Pozor na dobrého klempíře. Titanzinek také nenatíráte, je dražší než hliník, vyšší životnost, našedlá patina. Nejluxusnější je měď, pokud není dostatečně vysoko, pravděpodobně ji někdo ukradne.

Natírat se musí pozinkový plech. Dříve se muselo čekat, než povrch trochu zoxiduje, cca rok, a pak teprve natřít. Teď už je snad nějaká barva, u které vyčkávat netřeba. Osobně nemám zkušenost, jak dlouho vydrží. Ale u pozinkových plechů to nebyl jeden nátěr a dost, po určité době se barva oloupe, ale ne všude, tudíž na štafle, ocelový kartáč, pak barva a to vše s vidinou, že se za pár let vše bude opakovat. Hliník je jen o málo dražší a žádné takové radosti u něj nejsou:-). Titanzinek a měď se rovněž nenatírá, získávají patinu. Měď ale bohužel málokdy získává charakteristickou měděnku, soudí se, že je to vlivem znečištění ovzduší. Hliník třeba v COMAXU ve Velvarech lze objevit i v šedé barvě.

Když řeknu A, řeknu taky B. Tady se ale taky sluší říct, že hliník je jak máslo a zlatý starý letovaný okapy, který ve spojích drží roky. Zato hliníkový ve spojích tmelený jsou na pár let. Tedy hliník ano, ale lepení "silikonem" je vážně o ničem. Dobré tak ke vztekání se za pár let ...
Plastový okapy nebrat vůbec, to je stejná mánie jak s plovoucíma podlahama. Pokud jsou peníze a trochu jistota, že měď nikdo neukradne, není lepší volby. Poctivě letovat ... :i:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru