Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Elektrika v plechové garáži

Ahoj,

koupil jsem si plechovou garáž a mám několik dotazů ohledně elektroinstalace. V garáži bych rád 2x zásuvku 220V a světlo. Zdroj proudu budu brát z domu - z dílny, která je ke garáži nejblíže.

1) můžu přívod do garáže zapojit rovnou na zásuvkový okruh dílny (15A jistič) s tím, že před vypínač na světlo v garáži dám 10A jistič? Nebo musím z dílny do garáže vést proud zvlášť pro zásuvku a zvlášť pro světlo?

2) napájení povedu samozřejmě pod zemí. Jak hluboko mám kabel položit? Předpokládám, že kabel umístím do "husího krku", ale mám ho dát ještě do nějaké folie?

3) jak vést rozvod uvnitř garáže mezi krabicemi, vypínačem a světlem? Jde mi o to, že garáž je plechová. Napadlo mě kabel v garáži vodit v plastových trubkách, co se používají na kabely. Nebo je tam nějaký ještě vyšší stupeň ochrany?

4) ještě dotaz mimo garáž - v domě přestavujeme vstupní halu na pokoj pro hosty. S tím souvisí i nová elektroinstalace v pokoji, tzn. nové zásuvky, vypínače a přívod ke světlu. Jsem vyučený elektrikář - slaboproudař, ale vyhlášku č.50 nemám. Jak je to s revizí, popř. kolaudací? Rekonstrukce probíhá na ohlášku.

Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vedení do garáže,určitě samostatný jistič,a samozřejmě s proudovým chráničem.To bude revize vyžadova…
Jabraka 08.02.2010 08:52
Jabraka
Doporučuji také pospojit na stejný zemní potenciál. vodič CY6ZŽ(CYA6ZŽ) poslední
mik.miky 09.02.2010 08:35
mik.miky

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru