Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Elektrika v plechové garáži

Mám též plechovou elektrifikovanou garáž. Ač revizák, kovářova kobyla chodí bosa :-).

1.Mělo by se to vést extra, ale mám to též vyvedeno ze zásuvky u baráku a v garáži teprva jističe na světlo a zásuvky. Musím však upozornit, že plechová garáž je velmi nebezpečná na dotyk (je uzemněná). Držet se jednou rukou fáze (třeba u poškozeného spotřebiče) a druhou plechu garáže je okamžitě trestáno smrtí. Fíčko nutnost, zelenožlutý vodič přizemnit na plech garáže.

2. Doporučuji minimálně 0.5 až 0.75 metru pod zem s ohledem na možné rytí záhonu (neříkej, že tam teď žádný záhon není, nevíš co koho kdy napadne a na kabel ani nevzdechne). Moderní kabel není třeba dávat do husího krku. Asi 10 až 20 cm nad kabel doporučuji červenou tuhou folii, kdyby někdo sázel stromek aby věděl, že reje kam nemá. Pro větší bezpečnost můžeš dát kabel do ocelové chráničky (pozink vodovodní trubky) - hlavně pod chodník či přejezd autem, aby se kabel nepřetrhl.

3. Kabely PVC uvnitř garáže jsem vedl holé, přichycené umělohmotnými "zdrcávadly". Nekomentuji, ale již 10. rok to slouží. Nepředpokládám divoké bitvy s kopím, které by kabel poškodilo. Vedu to až ve střeše, co nejvýš.

4. Jestli rekonstrukce je na ohlášku a bez kolaudace, nebudou chtít revizi.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny