Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zateplení dlážděné chodby

Dobrý den
narazil jsem na toto forum a opravdu super. Obzvlášt odpovědi doplněné o užitečné odkazy. Můj dotaz spočívá o mém ůmyslu zateplit dláždenou chodbu, v rodinném patrovém domě. Tato chodba, která tvoří schodiště po obvodu zdí dvoupatrového domu je znatelně chladnější než ostatní obytné místnosti. Moje představa je v nalepení izolace na stávající dlažbu (HOBRA 5 mm) a na ni položeno podlepené PVC. Poradte zda hobra je vhodná z důvodu dlouhodobého prošlapávání a jestli se nebude drolit, popřípadě poradte postup a vhodný materiál. Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jak jsem to pochopil já,jedná se o schodišťovou šachtu s vnitřní teplotou,která je naakumulovaná do…
Jabraka 05.02.2010 09:50
Jabraka
Děkuji, opravdu se zaměřím na dveře mezi schodištěm a vstupní verandou. Je pravda, že už tu jedny js…
janek2007 05.02.2010 22:16
janek2007
Dveře ucpat, to je první a případná okna na chodbě též. Teplo radiátorů se sice také trochu akumuluj… poslední
Rce 06.02.2010 00:09
Rce

Jak jsem to pochopil já,jedná se o schodišťovou šachtu s vnitřní teplotou,která je naakumulovaná do schodišťové desky a tím je pociťově schodiště studené.Pokud bys cokoliv lepil na schody,nezmění to teplotu vzduchu v prostoru schodiště.Nejde tedy o zateplení,ale jen pocit teplejší chůze,když se jde bosky po schodech.Pak stačí jen teplejší krytina,třeba koberec,nebo dřevo.Jiné krytiny neodstraní pocit chladu.Pokud by šlo o zateplení celé schodišťové šachty,pomohlo by tomu oddělení schodiště od vstupních dveří ještě jedněmi dveřmi a zateplením celého vchodu.
JABRAKA

Děkuji, opravdu se zaměřím na dveře mezi schodištěm a vstupní verandou. Je pravda, že už tu jedny jsou, ale letité a trochu pod nimi táhne.
Důvod proč jsem uvažoval o izolační vrstvě a krytině byl ten, že teplo z radiátorů na jednotlivých patrech se akumuluje do chladné dlažby a tudíž ztrácí účinnost ohřát prostor . Avšak pravda je, že stavba neni zaizolována.

Dveře ucpat, to je první a případná okna na chodbě též. Teplo radiátorů se sice také trochu akumuluje do dlažby, ale nezmizí (není-li pod schody vymrzlý sklep či průjezd). Trvá déle, než se prostor vytopí, ale zase déle než vymrzne. Jestli je na chodbě metr nad zemí alespoň 15°C, je všechno v pořádku (předpokládám, že schodiště není v obytné hale). V opačném případě zateplit celý dům a zvýšit výkon výměnou radiátorů za větší (případě i kotle, jestli to neutáhne). Kámen a dlažba jsou pocitově studené. Jde-li jen o to, capkat bos po schodech na WC nebo do hostinských pokojů, pak pomůže pocitově koberec na schody. Též pocit zimy vyvolává modré nebo zelené vymalování. Naopak pocitově se teplota zvýší žlutou nebo červenou barvou.
Chtělo by to nějaké fotky, stejně si to situačně moc nedovedu představit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru