Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Starý emailový nátěr

Zdravím všechny kutily a prosím o pomoc s následujícím problémem. Dělám rekonstrukci domku, v jedné místnosti je na části zdi emailový nátěr. Původní plán byl že tento oškrábu, a zeď znova zafajnuju. Jenže ten nátěr v místech kde je v tenší vrstvě prostě nejde dolů- drží opravdu dokonale.Jediné co trochu zabírá je kus prkna do kterého jsem natloukl hřebíky, tím se dají na zdi vytvořit hluboké škrábance, jenže zbytek nátěru stejně pořád drží. Napadají mě dvě varianty. První je že zeď prostě poškrábu a oškrábu co půjde, důkladně napenetruju a zafajnuju. Jenže nevím jestli mně nová omítka z toho emailu neopadá. No a druhá varianta, vzít majzl, škrabku, kladivo a ten email ze zdi prostě dostat děj se co děj. Jenže do toho se mi pochopitelně nechce. Tímto prosím všechny o radu která varianta je ta správná, jestli to můžu zafajnovat nebo budu mít na zdi měsíční krajinu. Dík předem za odpovědi.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Když potřebuji nalepit tapetu na email(nikoliv poštu),používám akrylový tmel,který rozetřu štětcem p…
jabra 24.11.2009 21:57
jabra
To by asi bylo taky řešení, a nejspíš by to i drželo. Teď jde jen o to, spočítat náklady a přehodnot…
RITCHI 24.11.2009 22:19
RITCHI
Ritchi, nejedná se o smirkování,jen zdrsnění plochy.Vesměs hotovo za pár minut ručně,pokud je vibrač…
jabra 25.11.2009 07:57
jabra
Otázka je, jak drží ten lak na zdi. Když se rve dolů, obvykle drží jak sviňa. Když se na to něco nap… poslední
Rce 25.11.2009 12:37
Rce

Když potřebuji nalepit tapetu na email(nikoliv poštu),používám akrylový tmel,který rozetřu štětcem po ploše.Na tomto povrchu zcela určitě štuk bude držet.
Stejně tak můžeš použít stavební flexibilní lepidlo,které naneseš ve slabé vrstvě na nátěr.Po zaschnutí můžeš štukovat.Když to budeš mít ještě podrásané,tím spíš to bude držet.Také to můžeš předem osmirkovat 80 smirkem.
JABRAKA

To by asi bylo taky řešení, a nejspíš by to i drželo. Teď jde jen o to, spočítat náklady a přehodnotit celkovou dobu strávenou jednotlivými pracemi. Např. celou stěnu smirkovat, a před samotným štukováním ještě natahovat lepidlo, to by se mi asi nechtělo :-( Snad ten nátěr akrylovým tmelem (místo opalování) by to mohl zjednodušit a urychlit, jestli je tedy na něj opravdu takový spoleh.

Ritchi,
nejedná se o smirkování,jen zdrsnění plochy.Vesměs hotovo za pár minut ručně,pokud je vibrační bruska,ještě rychleji.To lepidlo je vcelku dobré,stačí jen hladítkem rozpucovat po ploše mm vrstvičku,taé pár minut práce a materiálově nestojí za řeč.Ploca je po zaschnutí už zcela podobná štukované stěně.Možná že by stačilo jen trochu stěrky na to a vůbec neštukovat.
JABRAKA

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru