Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Podlahovka,krbová vložka a solární panely.

Dobrý den,chtěl bych poradit a znát názor někoho,kdo řešil tuto situaci nebo má zkušenosti.Budu do rodinného baráku(přízemní) dávat podlahovku.Bude to asi zhruba 113m2 obytné podlahové plochy.Jedná se mi o to,jak to vše udělat,aby bylo dobře.Topit se bude plynovým kondenzačním kotlem do podlahovky.Druhý zdroj tepla bude krbová vložka ze které bude rozvedeno teplo do ostatních místností samovolně rozvodem(snad to popisuji dobře a rozumíte jak to myslím) bez jakého koliv čerpadla.Krb bude totiž v obýváku a za ním budou tři pokoje a rozvodem tam bude proudit teplo,tudíž tam nebude čerpadlo.A chtěl bych ještě soláry na ohřev vody a přitápění(solárama by se nahřívala podlahovka).Myslíte,že by tam šlo zakomponovat tohle všechno?A vyplatila by se k tomu napojit akumulační nádrž na soláry nebo akumulačku vypustit a nedávat ji tam?
Jedná se mi o to,jestli se dá tohle všechno skombinovat a zda je to reálné.
Děkuju za rady a názory.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Čerpadlo mám za krbovou vložkou, není prakticky slyšet, když se nedá na nejvyšší otáčky. A to bydlím…
strejdabrabenec 12.11.2009 22:37
strejdabrabenec
To mě zajímá,měl by jste nějaký odkaz kde získám ohledně UPS od fy APC více informací?A kdyby byla t…
Furi 13.11.2009 11:41
Furi
Prosím nevykat. UPS od APC jsou běžným sortimentem každého počítačového obchodu. Mrkni třeba sem. UP…
strejdabrabenec 13.11.2009 22:54
strejdabrabenec
Moc pěkná práce.Děkuji za fotky a hlavně za radu,jak vyřešit náhradní zdrov při výpadku alektriky.Ur… poslední
Furi 15.11.2009 09:33
Furi

Čerpadlo mám za krbovou vložkou, není prakticky slyšet, když se nedá na nejvyšší otáčky. A to bydlíme na vesnici, "na samotě u lesa", kde jsme si na to až nepřirozené ticho museli zvykat.
Co se týká výpadku proudu, vyřešil jsem to záložním zdrojem pro PC. Nesmíš ale koupit tu nejlevnější UPS, ty mají asi nějakou "hranatou" sinusoidu a čerpadlo se jenom chvěje, netočí se. UPS od fy APC fungují bez problémů. Čerpadlo na baterii vydrží běžet 1,5 hodiny, což pohodlně stačí na uhašení ohně.

Prosím nevykat.
UPS od APC jsou běžným sortimentem každého počítačového obchodu. Mrkni třeba sem. UPS nemusí být ani nová, já měl na vyhození APC 400, letitý model. Sehnal jsem do ni novou baterii za cca 350 Kč, vyměnil a funguje bez problémů. Správně by se měla UPS po výměně baterie zkalibrovat, ale já to risknul a funguje OK. Co se týká fotky, moc by neukázala. Všechny armatury s čerpadlem jsou toiž schované za krbem, k čerpadlu vede kabel v liště nad plovoucí podlahou do dalšího rohu místnosti, kde je za kusem nábytku schovaná UPS.
Něco jsem přece jenom nafotil teď narychlo, případné dotazy zodpovím. Ten pískovec jsem si štípal a řezal sám, vlastně všechno jsem dělal sám, takže odborníky prosím o přimhouření očí.
[http://kutilska.poradna.net/file/view/363-celkovy- pohled-jpg]

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru