Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Betonová podlaha

Nejsem odborník, ale dělal jsem si kompletní rekonstrukci sám. Než jsem do něčeho začal "kopat", taky jsem se nejdříve informoval. Co se však týče vlhkosti, jednoznačně udělat pořádně hydroizolace, jakákoliv lajdačina se dříve nebo později vymstí. Pokud nezabráníš vlhkosti v cestě vzhůru, bude dělat problémy pořád, notabene když ji "schováš" za tepelné izolace.
Na tom domě co jsem rekonstruoval to tak mí předchůdci udělali. Uvnitř místnosti zateplili stěnu (nikde nebyla žádná hydroizolace), když jsem to sundal musela jít dolů celá stěna - byla prolezlá dřevomorkou( pozor, ta spolehlivě prolézá i mezi cihlama !). Sanace navazujících zdí a přilehlého trámu byla fuška + zbytečné prachy.
Takže, udělat hydoizolace tak jak mají být, pak si zatepli jak chceš - ale vnitřní zateplení není to pravé ořechové. Pokud se na stěny budou dávat nové omítky tak staré oklepat a nechat po podřezání alesponˇ jeden rok stěny vysoušet - druhý důvod nahodit zdi až druhý rok je, že to po podřezání trochu sedá a v omítce by se objevovaly trhliny.
Nevím sice jak moc vlhko v těch místnostech je, ale pocitově tepleji tam bude už když se ona vhlkost výrazně sníží.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny