Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Dá se nějak bez rozmontování poznat vadnej rozvodovej řemen u R19 ?

Jestli to přestalo dobíjet, tak bych spíš tipoval na "klínový" řemen přes alternátor, ne rozvodový. Von teda už léta klínový není. Ovšem nevysvětluje to proč svítil olej. Ten však také s rozvoďákem nemá nic společného.... Kdyby prdnul rozvoďák, tak to nenatočíš ani náhodou. Jestli pravidelně dle doporučení měníš rozvoďák, tak na 99% nepraskne. Velmi podivné zvuky můžou působit zbytky "klíňáku" namotané pod motorem na řemenici a plácající po okolí.

PS. R19 neznám, měl jsem Audi A4 kde mi právě "klíňák" prasknul někde v Klánovicích. Motor se přehřejval, protože neběžela též vodní pumpa. Po kouskách jsem dojel (asi 5 km).

Historka: Kdysi jsem měl Žigula VAZ 2103. Přednášel jsem v Teplicích na školení. Když jsem jel domů, tak aby mi lépe ubíhala cesta, jsem vzal na E55 stopařky (za socíku to nebyly takové "ty" jako dneska :-)). Někde u Veltrus mi prdnul klíňák. Tenkrát se vozil klíňák pomalu jako povinná výbava, tak jsem se strašlivě sprostým sakrováním zabořil ruce do motoru (byla už tma jak v ranci). Jsem ze srandy řekl, která že mi půjčí punčocháče. Bylo dost rozšířeno (pochopitelně to nefungovalo), že na dojetí lze místo řemenu použít punčocháče. Dámy v mžiku zmizely. Za pokračování ještě neslušnějších nadávek jsem založil nový řemen, špinavej od oleje až za uši, ruce černé až k ramenům, jak montér Váňa z Aurory, protože ze Žigula tekl olej proudem, umejt se na silnici nebylo kde. Nastartuju a dámy od někud přiběhly. S těma rukama jak prase bych se jich ani dotknout nemohl.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny