Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Oprava základů

Dobrý den, díky za zájem.
Špatné znamená že se drolí v délce cca 4m. Před 2 lety jsme dělali odkop celého domu nainstalovali jsme nopkovou folii drenážní trubku a zasypali struskou, vykopali jsme cca 1,7m hluboou jímku, kde je čerpadlo. Ted jsme chtěli folii olemovat zakončovací lištou no a při tom se nám ta inkriminovaná délka začala zčásti sypat pod rukama. Co nedrželo jsme postupně vybrali a následně zabetonovali, ale není to nic nosného, jenom taková výplň. Asi si to sedlo a na vnitřní omítce se ojevila prasklinka.
Zdi jsou 52 - 62 cm tlusté, do výšky 1 patra (přízemí) 2 patro už je jenom 15cm a izolace. Základy jsou cca 1-1,3 m hluboké někde sem ani na konec základů nenarazil. Ale vždycky sme viděli jenom cihly.
Původně byla na domek nalepena stodola tu jsme přestaveli na garáž a z 1/3 jsme prodloužili domek, v těchto místech jsou základy betonové ale tak vyzrálé že se skoro nedalí provrtat a odsekat 5cm (60x60 cm) kvuli srovnání vyškové urovně zabralo pul dne. Podle sousedů je storola starší než dům tak jak stojí ted. Tak trochu doufám že pod těmi zděným základy jsou betonové, ale to neřeší současný problém.
Dům je cca 80let starý a ted jsem u konce tří leté totální rekonstrukce. No a ted sem oběvil tento problém.
Někde tady jsem četl martýrium s opravou základu hájenky, kde zmiňoval možnost podkopání základů po metru a vybetonování. Uvažuju o něčem podobném. Něž bych se do toho pouštěl sám tak pozvu statika nebo rovnou odbornou firmu, ale chtěl bych se uklidnit na zimu, že je vůbec něco takového možné. Většinou se dá všechno opravit.
Díky moc za názory a rady předem
Honza

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny