Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Měl jsem pár kusů levnýho náředí, Asist a spol. Pak jsem na aukru koupil aku vrtačku Makita, 18 V, L… poslední
Ladis01 23.11.2010 11:23
Ladis01

Měl jsem pár kusů levnýho náředí, Asist a spol. Pak jsem na aukru koupil aku vrtačku Makita, 18 V, Li-ion 3 Ah. Začal jsem stavět svepomoci barák ve stavu, že jsme na to dvá - já a rádio. No, tadle mašinka mě naprosto utahala, protože furt baterka má kapacitu a za celý den práce ji jdu max. 2x vyměnit baterku (nabíjí 22 minut).
Několik postřehů - špičková ergonomie v ruce, vyvážený tělo,když ji postavíš, nikam nepadá. Má plynulý rozběh, dotahování a utahování s převodovkou, má takouvou sílu, že turbošrouby valím přímo do díry v betonu a dotáhnu je tak, že už se namáhá vlastní turbošroub na krut. Pro výměnu bitů sem koupil malinkatý nádstavec, buť je magnetický, nebo Makita má i s mechanickou blokací bitu. Má klips na zavěšení na kapsu, práce ve výškách, kdy jsem sám dělal střechu, paráda. Led světýlko na sřisvícení. Další vercajk kupuju už jenom Makita, Hitachi. Zařeknul jsem se že už nebudu kopovat nic nejaponskýho (teťka vyjímka, průmyslový vysavač Bosch gas 25) a jsem naprosto spokojen. Funguje to a nestane se mi že by se cokoliv porouchalo a to zrovna v momentě že to potřebuju. Dovezly mi 8 m3 betomu, potřeboval jsem 3 betonový tvárnice uříznout flexou, no zrovna si flexa postavila hlavu, vypínač v čoudu (Al-ko). Makita nezklamala :)
Musím říct, že s takovým vercajkem člověk udělá víc práce a hlavně v klidu. Žádný chození pro baterky, skoušečky, proč se to netočí a spol.
Ba naopak, spíš opatrně, dělal jsem věnec a 3 dny s Makitou v ruce se postaraly o dokonalý tenisový loket, 4 týdny jsem to musel opatrně rozcházet...:)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru