Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem podlahové topení

Dobrý den, máme postavenou hrubou stavbu. Objednali jsme si okna a dveře a chceme podlahové topení. Nemáme však projekt podlahového topení, takže nevíme, jaká bude tloušťka a tudíž nevíme, jak vysoko zasadit dveře. Prosím, pokud někdo máte zkušenosti, napište. Děkuji Pája

Předmět Autor Datum
Podlaha na rostlé zemi min. 8 cm polyesteren + beton s krytinou 7 cm (15 cm). Podlaha v patře min. 3…
Skipi 11.10.2009 09:41
Skipi
V nepodsklepeném přízemí,kde je už hydroizolace na základové desce.Musíš počítat s 2x7 cm podlahovéh…
Jabraka 12.10.2009 00:16
Jabraka
měl bych také dotaz ohledně podl. topení. mam byt cca 80m2 a topení na cca 60m2 ve 4 místnostech a k…
xyp 21.10.2009 19:56
xyp
Rozvaděče dlouhá léta odebíráme zde: http://www.hst-zichlinek.cz/sestavy-rozdelovacu-a- regulace/ Co…
Skipi 22.10.2009 17:59
Skipi
Ahoj, také se v poslední době poohlížíme po podlahovém vytápění, zajímají nás osobní žkušenosti. Z…
cucek 30.10.2009 12:56
cucek
Podlahovku používáme už leta. Dělal jsem teplovodní - automatický kotel na tuhá paliva, čtyřcestný v… poslední
Scorpio 12.11.2009 08:05
Scorpio
No, a jaké podlahové topení? My děláme podlahové a stropní topení. Ovšem elektrické a lidi si to fak…
formule99 02.11.2009 16:08
formule99
Instalací elektrických topných kabelů se jednou pro vždy rozhodnete topit elektrikou. U teplovodního…
Skipi 02.11.2009 20:30
Skipi

V nepodsklepeném přízemí,kde je už hydroizolace na základové desce.Musíš počítat s 2x7 cm podlahového EPS křížem přes sebe.Pak ještě tvarové polystyrenové panely pro uchycení trubek a na zalití 2-3 cm Anhydritu.Pak krytinu,kterou zvolíš,dlažbu,lino,plovoučku.
JABRAKA

měl bych také dotaz ohledně podl. topení. mam byt cca 80m2 a topení na cca 60m2 ve 4 místnostech a kazdý pokoj má okruh do 80m trubky - 16mm vše mam dotaženo až ke skříni do rozdělovače. a ted potřebuju poradit jaký nejlevnější a né uplně (schit)rozdělovače k tomu koupit a jestli je k tomu potřeba čerpadlo a chtěl bych ovládání na termost. hlavice pro každý pokoj zvlášť ovládací jednotku již mám je to trasco i s termostaty a hlavicemi-hlavice nevím jestli pujdou pripojit na rozděl ale to by neměl být problém koupit přímo k rozděl. Jako zdroj použiju plyn kotel vailant 28kw se zásobníkem a ohřevem tuv. pokud mi někdo umí poradit tak předem děkuji.

Rozvaděče dlouhá léta odebíráme zde: http://www.hst-zichlinek.cz/sestavy-rozdelovacu-a- regulace/
Co se týká kotle Vailant pokud je novější řady tak určitě umí nějakou modernější regulaci ale v tom určitě poradí Váš servisák. Pokud budete topit jen podlahovku pak teoreticky není třeba dalšího čerpadla, jestli kombinujete podlahovku a radiátory pak je nutno tyto dva systémy hydraulicky oddělit a pak už je potřeba další čerpadlo a spousta jiných věcí.

Ahoj,

také se v poslední době poohlížíme po podlahovém vytápění, zajímají nás osobní žkušenosti.

Zde na stránkích jsme našli vytápění .

Nejspíš je to ale náročne na montáž atd..lze si podlahové vytápění udělat jen v některých částech bytu(např. jen v obýváku) a pokud ano, vyplatí se to?

Děkujeme všem za postřehy.

Podlahovku používáme už leta. Dělal jsem teplovodní - automatický kotel na tuhá paliva, čtyřcestný ventil, oběhové čerpadlo. Super.
Topíme podlahou v celém domě ( cca 100 let starý). Chce to mít dobré hydroizolace
( stejně jsme je museli dělat páč tu žádné nebyly) , museli jsme zvedat některé překlady nad okny a dveřmi. Šlo o kompletní rekonstrukci domu.
Celé topení zvládne šikovný chlap sám, potrubí jsem koupil v Žichlínku. Pokládka každé místnosti byla hotová asi za hodinku a druhý den jsem to zabetonoval - aby se beton choval "tekutěji" hodil jsem do každé míchačky 2 lžíce sody. Pokud se do místnosti nedávala dlažba tak jsem ji hodil do roviny samonivelačním betonovým potěrem určeným pro podlahové topení. Tento postup je jistě mnohem levnější než anhydrit.
Topení jede už 17 let bez nějakých problémů.

No, a jaké podlahové topení? My děláme podlahové a stropní topení. Ovšem elektrické a lidi si to fakt dost chválí. I když mi určitě bude někdo oponovat tak je podle mého lepší než vodní.

Instalací elektrických topných kabelů se jednou pro vždy rozhodnete topit elektrikou. U teplovodního máte na výběr kotel na tuhá paliva, elektrokotel, plyn, solár, tepelné čerpadlo, krbová vložka a jejich kombinace. O tom co je lepší je věcí názoru a někdy je u rekonstrukcí stavebně nemožná instalace teplovodního a potom zbývá jen elektrický topný kabel.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru