Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Elektronický průtokový ohřívač s libovolnou teplotou vstupní vody?

Máme solární kolektory pro vytápění a ohřev TUV. Celý systém bych rád doplnil nějakým průtokáčem. Bylo mi doporučeno, že mám vybírat jen z elektronických. Další omezení je jističem, musím tedy vybrat takový, který bude mít příkon cca 15 kW. Až sem by to nebyl problém.

Narazil jsem ale na to, že u průtokáčů je uvedena maximální teplota vstupní vody - nejvyšší možnou jsem našel u tohoto, který má max vstup na 55°C.

1) Co se stane, když se do průtokáče dostane voda teplejší? Není totiž problém dosáhnout teploty i přes 90°C.

2) Existuje nějaké zařízení, jakoby výhybka - je-li teplota pod 55°C, přepne se vývod A, je-li teplota nad 55°C, přepne se vývod B ? Tím by se dal průtokáč teplejší vodou "obejít" a vše by pracovalo automaticky.


Když jsem se ptal přímo prodejce na výše uvedeném odkazu, jejich odborník mi poradil, že jediný možný způsob je předehřátou vodu z kolektoru ochladit přes směšovací ventil na požadovanou vstupní teplotu a následně ohřát na požadovanou výstupní teplotu - což mi přijde velmi debilní řešení

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny