Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem výměna autobaterie za chodu

Z vašeho nekompromisního vyjádření "Nikdo to nedělá a žádné diody se nikdy nikomu nepoškodily" soudím, že v tématu jste pouze teoretik. Pak ale nerozumím tomu, proč jiným radíte.
Mohu vás z profesionální praxe ujistit, že i s poškozenými alternátory v důsledku svařování se občas setkávám, i když většinou se neodpálí usměrňovací diody, ale regulátor. Samozřejmě vše může proběhnout v pořádku a alternátor přežije svařování bez újmy, ale vždy to nese určité riziko. Zásadní vliv má umístění kostřicích kleští a místo svařování. Pokud tok proudu nekřižuje alternátor, riziko je poměrně malé. I tak ale narůstá hlavně u starších aut, kde už je pokročilá koroze a v jejímž důsledku může být v některých okamžicích i při svařování na opačném konci vozu nejmenší odpor svařovacího proudu právě přes obvod alternátoru, který mívá i na starších autech kvalitní napojení na el. obvody i kostru.
Ani vyměňovat akumulátor za chodu motoru bych nikomu nedoporučoval. Zase to není bez rizika a navíc to ani neušetří práci, tak proč to dělat. Pár vodičů se snad najde všude.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny